Pohjoinen-Davvi-Norr

Teatern har under en tid undersökt möjligheten att samarbeta med andra kulturaktörer på Nordkalotten. Budgeten är på strax under 3 miljoner och vi har fått medel från nordiska, nationella och regionala finansiärer. Samarbetspartners är Kvääniteatteri i Nordnorge och Piste Kollektiivi i Finland.

Denna spännande scenkonstproduktion kommer att växa fram under året med sikte på en premiär till hösten 2022.
I projektet ”Pohjoinen-Davvi-Norr” har vi samlat en fantastiskt spännande blandning av konstnärer, unga och äldre, rutinerade och mer oerfarna, vilket kommer att utmynna i en oförglömlig upplevelse för de som är med på scen och i publiken.

Mer info kommer i början på juni när vi har presskonferens!

Tack till projektets finansiärer:
Nordisk Kulturkontakt
Nordisk Kulturfond
Musikverket
Kulturrådet (Sverige)
Kulturrådet (Norge)
Nordkalottrådet
Region Norrbotten

Postat 28 april, 2021
Språkläger 12-14 aug

Språkläger 12-14 aug

Meänkieli språkläger för alla! För dig som vill vara i en omgivning där språket hörs. Där du får prova på ord och fraser, ramsor och sånger, lyssna och prata. Där du får leka och göra kreativa aktiviteter, och hela tiden bada i språket. För dig som kan lite meänkieli,...

Unga ambassadörer

Unga ambassadörer

Syftet med projektet "Unga ambassadörer" är att öka intresset för den Tornedalska kulturen hos teaterungdomar. Teaterledaren Gudrun Skogsberg vill visa att språket och kulturen är både spännande och vackert och att det kan vara intressant för vem som helst att ta del...

Sökes: Teaterledare till Kiruna

Sökes: Teaterledare till Kiruna

Titel: Teaterledare/konstnärlig resurs Vi söker en mångfacetterad och engagerad teaterledare med bredd i sitt kunnande inom regi, scenografi, ljud/ljus, skådespeleri och manusskrivande. En människa som har förmåga att lyfta och entusiasmera och tillsammans med barn,...