Pohjoinen-Davvi-Norr

Teatern har under en tid undersökt möjligheten att samarbeta med andra kulturaktörer på Nordkalotten. Budgeten är på strax under 3 miljoner och vi har fått medel från nordiska, nationella och regionala finansiärer. Samarbetspartners är Kvääniteatteri i Nordnorge och Piste Kollektiivi i Finland.

Denna spännande scenkonstproduktion kommer att växa fram under året med sikte på en premiär till hösten 2022.
I projektet ”Pohjoinen-Davvi-Norr” har vi samlat en fantastiskt spännande blandning av konstnärer, unga och äldre, rutinerade och mer oerfarna, vilket kommer att utmynna i en oförglömlig upplevelse för de som är med på scen och i publiken.

Mer info kommer under våren!

Postat 28 april, 2021
The Happy Crew på SVT!

The Happy Crew på SVT!

The Happy Crew* har varit tvungen att ställa in deras show hela tre gånger på grund av pandemin. Detta var otroligt sorgligt och jobbigt för deltagarna. Jenny Hjort Rova och Ida Brännström på SVT Meänkieli hörde talas om The Happy Crew och valde att göra en dokumentär...

Språkläger 13-15 aug

Språkläger 13-15 aug

Meänkieli språkläger för alla! För dig som vill vara i en omgivning där språket hörs. Där du får prova på ord och fraser, ramsor och sånger, lyssna och prata. Där du får leka och göra kreativa aktiviteter, och hela tiden bada i språket. För dig som kan lite meänkieli,...

Mun kultani

Mun kultani

I Storslett i Nordnorge finns en kvänsk teaterförening som flera år i rad har spelat den flerspråkiga teaterföreställningen ”Mun kultani”. Erling Fredriksson har sedan tidigare varit engagerad som musiker och kapellmästare. År 2019 var Tornedalsteaterns Nellie...