Ilmotuksia Pohjoisesta

Teatteri oon aijan takkaa tutkinu maholisuuksia tehhä yhteistyötä muitten kultuuriaktööritten kans Pohjoiskalotila. Teaterila oon jo entistään hyvä yhteistyö Kvääniteatterin kans Pohjoisnorjassa ja muutaman ammattilais taiteilian kans suomen Lapissa. Kevänä 2021 teatteri tekkee työtä isomman yhteisen pohjoismaisen prutyksuunin puolesta, joka sisältää teatteria, tanssia ja musikkia. Bydjetti oon pantu rapean 3 miljuunan tasole ja met ettimä varoja pohjoismaisilta, valtakunnalisilta ja alueelisilta rahottajilta.

Jos tukea anethaan niin sisältö ja prutyksuuni kasua framile 2021 vuoen aikana sihtaen premiääriä syksylä 2022. Prujektissä ” Ilmotuksia Pohjoisesta” met olema koonheet yhteen jänittävän sekotuksen eristä taiteilioista, nuoria ja vanhempia, kokeneita ja vähemän kokeneita, joka tullee johathaan unomatomhaan elämyksheen kaikile seenilä olevile ja ylheisöle.

Postat 28 April, 2021
Kielipesä 13-15 elokuuta

Kielipesä 13-15 elokuuta

Meänkieli kielipesä kaikile! Sulle joka halvaat olla myötä missä kieli kuuluu. Missä saat pruuata sanoja ja fraasia, loruja ja lauluja, kuunella ja laulaa. Missä saat leikkiä ja tehhä muita kreeatiiviä aktiviteettiä ja koko aijan paatata kielessä. Sulle joka ossaat...

Mun kultani

Mun kultani

Hansikentälä (Storslett) Pohjoisnorjassa sijaitsee kvänin teatteriföreninki jokka monta vuotta peräkhäin oon näytelheet monikielisen teatterinäytelmän ”Mun kultani”. Erling Fredriksson oon jo ennesthään ollut myötä muusikkona ja kapellimestarina. Vuonna 2019...

Meänkieli oon teän kieli

Meänkieli oon teän kieli

Prujekti ”Meänkieli oon teän kieli” startathiin septemperissä 2019 yhteistyönnä Tornionlaaksonteatterin ja Studieförbundet Sensus i Kalmarin välilä. Takotus oli ette teatterijohtaja Gudrun Skogsberg halusi nostaa kiinostusta kohti Tornionlaakson kultuuria hänen...