Pohjoinen-Davvi-Norr

Teatteri oon aijan takkaa tutkinu maholisuuksia tehhä yhteistyötä muitten kultuuriaktööritten kans Pohjoiskalotila. Bydjetti oon pantu 3 miljuunan tasole ja met olema saanheet varoja pohjoismaisilta, valtakunnalisilta ja alueelisilta rahottajilta. Kumppanit oon Kvääniteatteri Pohjoisnorjassa ja Piste Kollektiivi Suomessa.

Tämä jännä prutyksuuni kasua framile tänä vuona sihtaen premiääriä syksylä 2022. Prujektissä ”Pohjoinen-Davvi-Norr” met olema koonheet yhteen jänittävän sekotuksen eristä taiteilioista, nuoria ja vanhempia, kokeneita ja vähemän kokeneita, joka tullee johathaan unomatomhaan elämyksheen kaikile seenilä olevile ja ylheisöle.

Lissää infoa tullee keväälä!

Postat 28 April, 2021
The Happy Crew teeveessä!

The Happy Crew teeveessä!

The Happy Crew* on joutunut perumhaan heän esityksen kolme kertaa pandemian vuoksi. Tämä oli osallistujille uskomattoman surullista ja vaikeaa. Jenny Hjort Rova ja Ida Brännström SVT Meänkielissä kuulivat The Happy Crewista ja päättii tehä dokumentin "Allt inställt"...

Kielipesä 13-15 elokuuta

Kielipesä 13-15 elokuuta

Meänkieli kielipesä kaikile! Sulle joka halvaat olla myötä missä kieli kuuluu. Missä saat pruuata sanoja ja fraasia, loruja ja lauluja, kuunella ja laulaa. Missä saat leikkiä ja tehhä muita kreeatiiviä aktiviteettiä ja koko aijan paatata kielessä. Sulle joka ossaat...

Mun kultani

Mun kultani

Hansikentälä (Storslett) Pohjoisnorjassa sijaitsee kvänin teatteriföreninki jokka monta vuotta peräkhäin oon näytelheet monikielisen teatterinäytelmän ”Mun kultani”. Erling Fredriksson oon jo ennesthään ollut myötä muusikkona ja kapellimestarina. Vuonna 2019...