Pohjoinen-Davvi-Norr

Teatteri oon aijan takkaa tutkinu maholisuuksia tehhä yhteistyötä muitten kultuuriaktööritten kans Pohjoiskalotila. Bydjetti oon pantu 3 miljuunan tasole ja met olema saanheet varoja pohjoismaisilta, valtakunnalisilta ja alueelisilta rahottajilta. Kumppanit oon Kvääniteatteri Pohjoisnorjassa ja Piste Kollektiivi Suomessa.

Tämä jännä prutyksuuni kasua framile tänä vuona sihtaen premiääriä syksylä 2022. Prujektissä ”Pohjoinen-Davvi-Norr” met olema koonheet yhteen jänittävän sekotuksen eristä taiteilioista, nuoria ja vanhempia, kokeneita ja vähemän kokeneita, joka tullee johathaan unomatomhaan elämyksheen kaikile seenilä olevile ja ylheisöle.

Lissää infoa tullee kesäkuun alussa ko meilä oon presskonferansi!

Kiitos prujektin rahoittajille:
Nordisk Kulturkontakt – Pohjoismainen Kulttuuripiste
Nordisk Kulturfond – Pohjoismaisen Kulttuurirahaston
Musikverket
Kulturrådet (Sverige)
Kulturrådet (Norge)
Nordkalottrådet – Pohjoiskalotin neuvosto
Region Norrbotten

Postat 28 April, 2021
Kielipesä 12-14 elokuuta

Kielipesä 12-14 elokuuta

Meänkieli kielipesä kaikile! Sulle joka halvaat olla myötä missä kieli kuuluu. Missä saat pruuata sanoja ja fraasia, loruja ja lauluja, kuunella ja laulaa. Missä saat leikkiä ja tehhä muita kreeatiiviä aktiviteettiä ja koko aijan paatata kielessä. Sulle joka ossaat...

Nuoria ampasatööriä

Nuoria ampasatööriä

”Nuoria ampasatööriä” oon projekti jonka tarkotus oon ette lisätä teatterinuorison innostusta Tornionlaaksolaisesta kulttuurista. Teatterijohtaja Gudrun Skogsberg halvaa näyttää ette kieli ja kulttuuri oon niin jännittävät ko kauhniit ja ette se saattaa kelle hyvänsä...

The Happy Crew teeveessä!

The Happy Crew teeveessä!

The Happy Crew* on joutunut perumhaan heän esityksen kolme kertaa pandemian vuoksi. Tämä oli osallistujille uskomattoman surullista ja vaikeaa. Jenny Hjort Rova ja Ida Brännström SVT Meänkielissä kuulivat The Happy Crewista ja päättii tehä dokumentin "Allt inställt"...