EATNU-ÄLV-ENU

Det blir sommarteater i Jukkasjärvi. Det började med att projektet Bada i Kultur (Ida-Maria Svonni) tog kontakt med Tornedalsteatern i hopp om att få till en teaterpjäs som passar in när hembygdsmuseet återinvigs. Syftet var att belysa hur människor i de två kulturerna har levt sida vid sida under lång tid i Jukkasjärvi. Projektet ”Bada i Kultur” är finansierat av Leader Tornedalen 2023 (EU-medel) och kunde betala för ett manus och lite marknadsföring. Vi från Tornedalsteatern ställde upp med regissör och producentresurser.

Det blev en utomhusteater om fyra generationers tankar. En kort berättelse om avstånd mellan människor, samhälle och kulturer. Vem vinner egentligen på att vi är osams? Är vi så olika egentligen? Om vi försöker förstå varandra så glider vi inte ifrån varandra.

6 juni är det dags för premiär i samband med traditionella nationaldagsfirandet på Jukkasjärvi hembygdsgård.
Föreställningen spelas
Torsdag 6 juni kl 15 och 18
Söndag 9 juni kl 15
Tisdag 11 juni för skolelever
Söndag 16 juni kl 15

FRI ENTRÉ!

Manus är skrivet av Viktor Krutrök och regin görs av Edvin Löfgren.
På scen står skådespelare från Kirunatrakten: Camilla Kruukka, Rainer Timander, Gry Lindholm Rosling, Isabelle Ek, Jimmy Johansson, Sanna Barsk, Signe Barsk, Aila Edin Thellbro.
Illustration av Linnea Lundkvist.

Längd: ca 30 min.
Spelas utomhus så ta på kläder efter väder. Undvik paraply.
Museet är öppet i samband med föreställningarna och fikaservering finns.

Tack till Jukkasjärvi Hembygdsförening!

 

Postat 16 maj, 2024
Sök en roll i UMMIKKOS

Sök en roll i UMMIKKOS

Det är sant! Tornedalsteatern ska för första gången göra en egen pjäs tillsammans med Riksteatern. Det är stort! Episkt! Hösten 2025 behöver vi fyra skådespelare till den nyskrivna pjäsen Ummikkos av Camilla Blomqvist och i regi av Lo Kauppi. 2 månader repetition sker...

Språkläger – Kielipesä

Språkläger – Kielipesä

Språklägret startar på fredag 16 augusti kl 15 och avslutas på söndag 18 augusti kl 13. Programmet är fyllt av aktiviteter som fiske, teater, snickeri, sång, lekar och så flera goda matstunder. I Suaningis gamla skola ”Svangården” bor vi i sovsalar med 5-10 bäddar. Om...

Skicka in din berättelse

Skicka in din berättelse

Tornedalsteatern samlar minnen och anekdoter till ett intressant samarbete med Riksteatern. Din berättelse kommer att inspirera regissören och kan bli en del av föreställningen eller den tillhörande utställningen. Pjäsens arbetsnamn är UMMIKKOS och handlar om de...