Spela teater

Är du intresserad av att spela teater? Kanske du gillar att skriva, sjunga, sy, måla, snickra och umgås med teaterapor? Du är hjärtligt välkommen att utvecklas med oss!

Kontakta oss

Det finns alltid något amatörteaterprojekt på gång. Det kan vara en revy, en gammal känd pjäs eller ett nyskrivet manus. Tornedalsteatern har teatergrupper för olika åldrar i våra medlemskommuner Kiruna, Pajala, Övertorneå och Haparanda.

Teaterledarna samarbetar med kommunerna och erbjuder barn- och ungdomsgrupper som följer skolans läsår. Verksamheterna i medlemskommunerna formas av teaterledarens och deltagarnas egna uppslag, idéer och kunskap. Ibland är det större produktioner på gång och ibland erbjuds enstaka workshops eller evenemang. Läs mer via menyn.

Fartfylld scen ur Amatörteater på Seskarö Folkets hus i september 2018

Obs! Du måste inte kunna meänkieli för att vara med i våra grupper eller pjäser. Men det är trevligt om du gillar språket och är nyfiken på att lära dig mer. Att öva repliker på meänkieli är ett jättebra sätt att lära sig språket.

Pandemin påverkar oss

Coronaviruset har givetvis påverkat vår verksamhet. Flera grupper har varit tvungna att ställa in sina föreställningar och vissa föreställningar filmas för att nå ut till publiken digitalt. Några grupper fortsätter att öva med hjälp av videomöten. Vi ger inte upp så lätt. Nu håller vi tummarna att smittspridningen stannar av och att vi kan möta publiken igen.