Pajala

Pajala Kulturskola har en egen teaterledare som tar hand om alla unga teaterapor. Verksamheten för de vuxna amatörerna drivs av Tornedalsteatern och vi längtar efter att spela sommarteater vid älvstranden i Pajala.

Barn och unga

Pajala Kulturskolas teaterledare heter Lisa Hennix Raukola. Om du är skolungdom i Pajala och vill spela teater så kan du ställa frågor via mejl till lisa.hennix-raukola(at)pajala.se. Ansökan görs via Pajala kommuns e-tjänst under maj månad.

Tornedalsteatern samarbetar ofta med Pajala Kulturskola. Några av grupperna övar i Tornedalsteaterns lokaler och ibland hjälper vi till med tekniken. Vartannat år har Riksteatern ett ungdomsprojekt som kallas LÄNK. Pajalas ungdomsgrupper har deltagit flera gånger och då har Tornedalsteatern och Kulturskolan hjälpts åt att stötta ungdomarna genom LÄNK-projektet.
Tornedalsteatern är även involverad i ett filmprojekt som kulturskolan söker medel för. Tanken är att Tornedalsteatern ska vara behjälplig med regi och språkkompetens.

Vuxna amatörer

Den lycklige laxen är en storslagen folkmusikal som spelades år 1999 och 2000 vid älvstranden i Pajala. Sommaren 2022 gjorde laxen come back med 26 amatörskådespelare på scen. Vi spelade sju fullsatta föreställningar och både ensemblen och publik var mycket nöjda.

Men vad vill Pajalas amatörer göra nu? Det behöver vi ta reda på!