Pajala

Pajala Kulturskola har en egen teaterledare som tar hand om alla unga teaterapor. Verksamheten för de vuxna amatörerna drivs av Tornedalsteatern och vi längtar efter att spela sommarteater vid älvstranden i Pajala.

Barn och unga

Pajala Kulturskolas teaterledare heter Lisa Hennix Raukola. Om du är skolungdom i Pajala och vill spela teater så kan du ställa frågor via mejl till lisa.hennix-raukola(at)pajala.se. Ansökan görs via Pajala kommuns e-tjänst under maj månad.

Tornedalsteatern samarbetar ofta med Pajala Kulturskola. Några av grupperna övar i Tornedalsteaterns lokaler och ibland hjälper vi till med tekniken. Vartannat år har Riksteatern ett ungdomsprojekt som kallas LÄNK. Pajalas ungdomsgrupper har deltagit flera gånger och då har Tornedalsteatern och Kulturskolan hjälpts åt att stötta ungdomarna genom LÄNK-projektet.
Tornedalsteatern är även involverad i ett filmprojekt som kulturskolan söker medel för. Tanken är att Tornedalsteatern ska vara behjälplig med regi och språkkompetens.

Vuxna amatörer

Bakom kulisserna

Vi vill testa nåt nytt: Bakom kulisserna för vuxna! En workshop där man träffas på fredag för att skriva manus och efter en intensiv helg med skaparlust och repetitioner kör man föreställning på söndag kväll. Konceptet är väl beprövad bland barn och unga men nu vill vi alltså testa detta med vuxna amatörskådespelare. Vi hoppas att detta går att genomföra under hösten 2021.

Den lycklige laxen

Den lycklige laxen är en storslagen musikal som spelades år 1999 och 2000 vid älvstranden i Pajala. Nu är det dags för come back! I oktober 2020 hade vi en kick-off och fick ungefär 40 deltagare som ville vara med. Efter några tafatta försök till repetitioner via zoom beslutades att musikalen flyttas fram till sommaren 2022. Sångövningarna startar redan under hösten 2021 och efter nyår drar repetitionerna igång på riktigt. Vill du vara med? Det kommer att behövas många ideella krafter och talanger för att ro i land denna stora sommarteater. Spelplatsen kommer att få spännande konstinstallationer i ett samarbete med Pajala kommun, vilket ger liv till den populära strandpromenaden.
Manus och musik: Erling Fredriksson
Regi: Bror Astermo
Producent: Mia Fors, mia(at)tornedalsteatern.se