Haparanda

Ros-Mari Barmosse har arbetat åt Tornedalsteatern i många år. Ett energiknippe med många idéer. Vid sin sida har hon Rebecka Lindgren som hjälper till under repetitionerna, sköter teknik och fixar med kostym och rekvisita.
Vill du vara med? Ring eller mejla Ros-Mari: 070-3280373 eller ros-mari(at)tornedalsteatern.se

Ring Ros-MariMaila Ros-Mari

Barn och unga

Om du söker teater via Haparanda kulturskola så får du Ros-Mari som teaterledare. Med jämna mellanrum blir det stora fina föreställningar där både musik-, dans- och teaterelever från Kulturskolan samverkar på scen.
Anmäl dig via Haparanda stads hemsida

Fluffiga pensionärer på rosa moln, 2019

 

 

Vuxna amatörer

The Happy Crew

Gruppen The Happy Crew består av personer med olika funktionsvariationer. De älskar att uppträda med sång, dans och skådespeleri. Pandemin har varit tuff och gruppen har varit tvungen att skjuta fram sin premiär tre gånger. Just nu arbetar gruppen med att filma korta uppträdanden som sätts ihop till en film.
SVT har gjort en fin dokumentär om The Happy Crew som finns på SVT Play från 28 nov.  

Imagine, 2019. Foto: Lasse Stenman

Flitigt gäng

Det finns ett härligt gäng med amatörskådisar som tar sig an pjäs efter pjäs. Så snart en premiär är avverkad så står nästa repetitionsperiod på tur. I februari 2022 spelades en Midvintersaga utomhus i Karungi och i juni 2022 hade pjäsen Kvinnorna på ön premiär på Sakarigården i Karungi.

I juni 2023 har pjäsen ”Sista båten” premiär. 
Nästa sommar (2024) blir det en större sommarteater i Karungi som berättar om emigranterna från Tornedalen till Amerika. Richard Lidberg skriver manuset. 

 

Pettson och Findus, Tuppens minut, 2019