Kiruna

Jimmy Johansson är vikarierande teaterledare i Kiruna kommun och leder teatergrupperna som pågår under vårterminen. Rekrytering pågår och målet är att ha en teaterledare på plats i Kiruna inför höstterminen 2022.

RingMejla

Barn och unga

Tornedalsteatern samarbetar med Kulturskolan Kiruna och erbjuder just nu tre kurser för barn och unga. Mer information om ansökan finns på Kulturskolans hemsida.

Kulturskolans ungdomar spelar in föreställningen ”Den gröna jungfrun”.  

 

Vuxna amatörer

I Vittangi har teatergänget skapat radioteatern ”En plats där vi kan mötas”. Lyssna gärna på teatern via Amatörteaterpodden på Spotify. 

Resurscentrum i Kiruna har en teatergrupp som ska komma igång igen i slutet av 2022. 

I Kiruna har Tornedalsteatern samarbetat med KATF genom att skapa mindre produktioner. Ett exempel var en utomhusteater för barn under Snöfestivalen 2020.

Den stora tantstrejken på Keitturivaara

Viktor Krutrök från Vittangi har skrivit musikteatern ”Den stora tantstrejken på Keitturivaara” om engagerade tanter som startar en strejk för att förbättra villkoren inom hemtjänsten, både för personalen och för brukarna. Ett fint manus som väntar på att pandemin lugnar ner sig och amatörerna i Vittangi blir taggade. Förhoppningen är att börja öva under 2023.