Alla vägar bort är en omväg hem

Glada studenter

”Kaikki tiet poijes oon kiertotie kotia”

En pjäs om att flytta, stanna, fly och hitta hem. En visuell föreställning om hem. Om landsbygd i allmänhet och om Norrbotten i synnerhet. Hur ska man hitta hem? Hur ska man hitta sin plats i livet? Måste livet levas någon annanstans än där du kommer ifrån för att räknas?  Om att stanna, flytta, fly, hitta hem. Om vägar hem.

Fyra ungdomar tar studenten. Ett nytt liv väntar på dem. Vart ska de ta vägen? Vad ska de göra? Är det verkligen möjligt att bo i Poikkijärvi och sjunga opera? Kan det finnas en gaybar i Pajala? Kan det produceras hiphop i Jokkmokk? Kan landets mest jämställda festival finnas i Luleå? Kanske… Om människor med vilja inte blir motarbetade, reducerade, överkörda eller jämförda.

En teater-, dans- och musikföreställning med svenska, meänkieli och lulesamiska. Av och med konstnärer som valt att leva och arbeta i en marginaliserad del av Sverige.

Medverkande

Skådespelare: Anna Åsdell, David Forsberg, Emmy Midbjer och Jakob Granqvist. Under hösten 2018 var Elina Israelsson skådespelare istället för Anna Åsdell.
Manus och regi: Angelica Alkberg
Koreografi och regi: Lisa Hennix Raukola
Musik: Nyskrivet material av Mattias Alkberg och Magnus KITOK Ekelund samt musik av Magnettes
Kostym: Sofia Waara och Gudrun Greus
Scenografi: Sofia Waara
Ljusdesign: Anna Lindkvist
Tekniker: Erling Fredriksson
Illustration: Ida Nordmark Haapala

Turnéplan

Föreställningen spelade för gymnasie- och högstadieelever i Pajala, Övertorneå, Haparanda och Kiruna under november 2018.
Offentliga föreställningar arrangerades i Pajala, Övertorneå, Haparanda och Korpilombolo.
I slutet av februari 2019 fick Luleå, Jokkmokk och Gällivare njuta av föreställningen.  I Luleå hade vi en offentlig föreställning och fyra föreställningar för gymnasieelever.

Ett extra tack till!

Musikverket, Institutet för Språk och Folkminnen samt Region Norrbotten för att ni har stöttat den här produktionen!

Kontakta producenten Mia Fors om du har några frågor, telefon 0978-102 99.