Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Nuorassa kohisee – Sangen fra Rotsundet

17 mars @ 18:00 - 19:30

Spännande GÄSTSPEL av Kvääniteatteri i Nordnorge!

Köp biljett via Tickster eller 0978-10299 eller på plats strax innan föreställningen.

Vad får två unga män att brutalt mörda fem oskyldiga människor som inte har gjort dem något ont, som tvärtom bara ville dem väl? Pjäsen försöker tränga in i det mänskliga sinnets mörkaste skrymslen och gripa tag i ondskan och hålla den upp till ljuset.

Två unga kväner, Moses Samuelsen och Michel Hansen, döms till döden för stöld och mord på fem människor i Sör-Rotsund i Troms. Händelserna äger rum åren 1790-1791 på Madam Lyngs gods.

Föreställningen utspelar sig på Storgården Rotsund natten innan Moses ska avrättas. Han sitter fängslad och i en mörk fängelsehåla. Han har bara några timmar kvar att leva och får sällskap av godsets unga fru, prästdotter och änka Ovidia. Ovidia har ansvar för fångens själsliga omsorg. Hon försöker förstå vad som har förmått drängen att mörda oskyldiga människor.

Pjäsen baseras på verkliga händelser nertecknade av Ernst Isaksen. Rawdna Carita Eira pjäs hade urpremiär på Beaivvás år 2011. År 2012 vann Rawdna Ibsenpriset för manuset. Nu är manuset bearbetat för Kvääniteatteri.

Spelas på norska och kvänska. Textas till norska.

Manus av Rawdna Carita Eira
Regi av Haukur Gunnarsson
På scen:
Astrid Serine Hoel, Ovidia
Ørjan Steinsvik, Moses
Anitta Suikkari, tante Berre

Detaljer

Datum:
17 mars
Tid:
18:00 - 19:30
Evenemang Kategori:

Arrangör

Tornedalsteatern