Ditlängtan

DITLÄNGTAN. Hur översätter man den titeln till meänkieli? Poiskaipuu är en direktöversättning som inte riktigt faller oss i smaken… Kom med förslag!

Under 1800-talet var det många som utvandrade till Amerika. Det var mycket fattiga tider i Tornedalen och människorna sökte lyckan ”over there”. Flera personer återvände tillbaka till Tornedalen med nya seder och kunskaper. Emigrationen från Karungi är temat när Tornedalsteatern sätter upp en nyskriven pjäs av Richard Lidberg. Bror Astermo regisserar med hjälp av Ros-Mari Barmosse.

Tidsplanen för arbetet med pjäsen: 
November: Rekrytera ensemble. Behövs ca 20 skådespelare (från 20 år och uppåt).
December: Läsa manus tillsammans
Januari-juni: Repetitioner och förberedande arbete
29 juni-1 juli: Föreställningar

Föreställningen kommer att spelas på Sakarigården i Karungi. Till detta drama behövs många manliga skådespelare. Vet du någon som skulle passa? Tipsa!

Kontaktperson: Ros-Mari Barmosse, 070-3280373 eller fornamn@tornedalsteatern.se

Turnéplan

Premiär lördag 29 juni 2024
Spelas 29 juni-1 juli. Ev. extra föreställning 2 juli.

Medverkande

Manus: Richard Lidberg
Regi: Bror Astermo
Regiassistent och producent: Ros-Mari Barmosse
Marknadsföring: Mia Fors
På scen: Amatörskådespelare från Haparandatrakten

Fakta

Utomhusteater på Sakarigården i Karungi
120 sittplatser på läktare
Stor ensemble
Två akter
Fikaförsäljning i pausen

Fler föreställningar som kanske intresserar dig

Kööki Show

Kööki Show

Elände, galenskap och musik i en tornedalsk röra. Köket är hemmets hjärta. I köket kan man vara låg eller glad, kär eller frustrerad. I köket pågår samtal och pyssel. I köket möts vi. Ibland blir det rena rama cirkusen. Kööki Show tar avstamp i Tornedalen. Den lilla...

Fullt ös med Hasse ja Helmi

Fullt ös med Hasse ja Helmi

Hasse och Helmi är tillbaka! En slags "Best of Hasse ja Helmi" med låtar från de tre "lektionerna" som flera barn i Norrbotten har fått ta del av. Denna gång blir det show på riktigt. Tack vare ett fint samarbete med Norrbottensmusiken har Hasse ja Helmi tre musiker...

Sista båten

Sista båten

Efter många år träffas tre medelålders väninnor i skärgården. Till att börja med är allting frid och fröjd men under tryck gör det förflutna sig påmint och hotar att spränga deras "vänskap".