Julhälsning från teaterchefen

Det lackar mot jul och en välbehövlig ledighet. Vi på Tornedalsteatern vill tacka ER ALLA för ett fantastiskt fint teaterår. Paljon kiitoksia!

Inför nästa år ser vi fram emot musikal i Haparanda, revy i Övertorneå, amatörpjäs och professionell kabaré i Pajala och mängder av framträdanden av våra duktiga ungdomar i alla våra fyra medlemskommuner.

Vi välkomnar Annelie Skogsberg från Kalmar som blir vår nya teaterledare/konstnärliga resurs i Kiruna kommun från och med januari.

Under nästa år vill vi förnya vår logotyp/grafiska profil och frågan är då vad den ska förmedla. Vad är Tornedalsteatern? Vad har vi för uppgift? Vad står vi för? Vi på teatern ventilerar dessa frågor just nu men vad tänker du? Vad är Tornedalsteatern för dig? Mejla gärna dina tankar!

Önskar er God Jul och Gott Nytt År, vi ses 2019. Toivon teile kaikile hauskat juhlapäivät, näemmä taas ensi vuona.
Kontoret i Pajala öppnar igen måndag 7 januari.

Varma hälsningar från den nya teaterchefen, Erling Fredriksson

Postat 21 december, 2018
Julkort från Tornedalsteatern
Nationalscen!

Nationalscen!

Tornedalsteatern blir Nationalscen! Den 15 november 2023 är dagen då Sveriges första Sannings- och försoningskommission lämnar in sitt slutbetänkande och Tornedalsteatern arrangerar en livestreamad läsning av utredningens vittnesmål, en 10 timmar lång manifestation....

Meän aika oon nyt

Meän aika oon nyt

Hör upp alla Tornedalingar, kväner och lantalaiset! Den 15 november lämnar Sannings- och försoningskommissionen för tornedalingar, kväner och lantalaiset över sitt slutbetänkande till kulturminister Parisa Liljestrand i Pajala. I samband med detta kommer...

POPPA rapport med POPPA förslag

POPPA rapport med POPPA förslag

Maja Mella från Föreningen Norden (tidigare STR-T) har varit projektledare för en viktig utredning för vår minoritet. En viktig milstolpe på väg mot en kulturinstitution för tornedalingar, kväner och lantalaiset har uppnåtts. Under tre år har frågan utretts inom ramen...