Julhälsning från teaterchefen

Det lackar mot jul och en välbehövlig ledighet. Vi på Tornedalsteatern vill tacka ER ALLA för ett fantastiskt fint teaterår. Paljon kiitoksia!

Inför nästa år ser vi fram emot musikal i Haparanda, revy i Övertorneå, amatörpjäs och professionell kabaré i Pajala och mängder av framträdanden av våra duktiga ungdomar i alla våra fyra medlemskommuner.

Vi välkomnar Annelie Skogsberg från Kalmar som blir vår nya teaterledare/konstnärliga resurs i Kiruna kommun från och med januari.

Under nästa år vill vi förnya vår logotyp/grafiska profil och frågan är då vad den ska förmedla. Vad är Tornedalsteatern? Vad har vi för uppgift? Vad står vi för? Vi på teatern ventilerar dessa frågor just nu men vad tänker du? Vad är Tornedalsteatern för dig? Mejla gärna dina tankar!

Önskar er God Jul och Gott Nytt År, vi ses 2019. Toivon teile kaikile hauskat juhlapäivät, näemmä taas ensi vuona.
Kontoret i Pajala öppnar igen måndag 7 januari.

Varma hälsningar från den nya teaterchefen, Erling Fredriksson

Postat 21 december, 2018
Julkort från Tornedalsteatern
EATNU-ÄLV-ENU

EATNU-ÄLV-ENU

Det blir sommarteater i Jukkasjärvi. Det började med att projektet Bada i Kultur (Ida-Maria Svonni) tog kontakt med Tornedalsteatern i hopp om att få till en teaterpjäs som passar in när hembygdsmuseet återinvigs. Syftet var att belysa hur människor i de två...

Sök en roll i UMMIKKOS

Sök en roll i UMMIKKOS

Det är sant! Tornedalsteatern ska för första gången göra en egen pjäs tillsammans med Riksteatern. Det är stort! Episkt! Hösten 2025 behöver vi fyra skådespelare till den nyskrivna pjäsen Ummikkos av Camilla Blomqvist och i regi av Lo Kauppi. 2 månader repetition sker...

Språkläger – Kielipesä

Språkläger – Kielipesä

Språklägret startar på fredag 16 augusti kl 15 och avslutas på söndag 18 augusti kl 13. Programmet är fyllt av aktiviteter som fiske, teater, snickeri, sång, lekar och så flera goda matstunder. I Suaningis gamla skola ”Svangården” bor vi i sovsalar med 5-10 bäddar. Om...