Det blir en till turné för ”Alla vägar bort är en omväg hem”

I december var det ännu ovisst… Nu är beslutet taget!

Gällivare, Jokkmokk och Luleå kommer att få njuta av föreställningen ”Alla vägar bort är en omväg hem – Kaikki tiet poijes oon kiertotie kotia”.

Ensemblen samlas i Pajala 18:e februari för intensiva repetitioner och kickar igång turnén med en föreställning i Pajala på fredag 22 februari. 26 februari till 2 mars spelas 5 föreställningar för skolelever och 3 offentliga föreställningar.

Inom kort publiceras klockslag och plats på facebook och på vår sida för föreställningar.

Vi välkomnar Anna Åsdell från Gällivare som ersätter Elina Israelsson som är upptagen av arbete på Samiska teatern. Spännande att starta upp repetitionerna med en ny skådespelare i ensemblen. Kan bli hur bra som helst!

Postat 11 januari, 2019
Glada studenter
POPPA rapport med POPPA förslag

POPPA rapport med POPPA förslag

Maja Mella från Föreningen Norden (tidigare STR-T) har varit projektledare för en viktig utredning för vår minoritet. En viktig milstolpe på väg mot en kulturinstitution för tornedalingar, kväner och lantalaiset har uppnåtts. Under tre år har frågan utretts inom ramen...

Sommarteater i Karungi

Sommarteater i Karungi

Sakarigården är verkligen en fantastisk byggnad som bär på många intressanta historier. Under våren och sommaren 2024 kommer Sakarigården återigen fyllas av liv. Det blir en stor sommarteater om "emigranterna" som sökte lyckan i Amerika och sedan återvände till...

Tornedalens konstnärsmöte

Tornedalens konstnärsmöte

TORNEDALENS KONSTNÄRSMÖTE samlar ihop alla konstnärer i alla konstformer från båda sidor av Torneälven för första gången i Ylitornio 15-16 juli 2023! Längtar du efter att känna dig som en del av en större grupp och nätverk med andra artister från området? Söker du...