Det blir en till turné för ”Alla vägar bort är en omväg hem”

I december var det ännu ovisst… Nu är beslutet taget!

Gällivare, Jokkmokk och Luleå kommer att få njuta av föreställningen ”Alla vägar bort är en omväg hem – Kaikki tiet poijes oon kiertotie kotia”.

Ensemblen samlas i Pajala 18:e februari för intensiva repetitioner och kickar igång turnén med en föreställning i Pajala på fredag 22 februari. 26 februari till 2 mars spelas 5 föreställningar för skolelever och 3 offentliga föreställningar.

Inom kort publiceras klockslag och plats på facebook och på vår sida för föreställningar.

Vi välkomnar Anna Åsdell från Gällivare som ersätter Elina Israelsson som är upptagen av arbete på Samiska teatern. Spännande att starta upp repetitionerna med en ny skådespelare i ensemblen. Kan bli hur bra som helst!

Postat 11 januari, 2019
Glada studenter
Nominera till vår styrelse

Nominera till vår styrelse

I slutet av mars är det dags för Tornedalsteaterns årsmöte. Vi i valberedningen vill påminna medlemmarna att nominera ledamöter till de olika posterna. Du behöver ej kontakta den som Du vill nominera - vi kan ta den kontakten – men skriv gärna några ord om varför Du...

Språkläger 12-14 aug

Språkläger 12-14 aug

Meänkieli språkläger för alla! För dig som vill vara i en omgivning där språket hörs. Där du får prova på ord och fraser, ramsor och sånger, lyssna och prata. Där du får leka och göra kreativa aktiviteter, och hela tiden bada i språket. För dig som kan lite meänkieli,...

Unga ambassadörer

Unga ambassadörer

Syftet med projektet "Unga ambassadörer" är att öka intresset för den Tornedalska kulturen hos teaterungdomar. Teaterledaren Gudrun Skogsberg vill visa att språket och kulturen är både spännande och vackert och att det kan vara intressant för vem som helst att ta del...