Pajala Liikheelä – spännande danshändelser i april

I början av april kommer Pajala att fyllas med dans. Pajala Liikheelä – Pajala i Rörelse är namnet!

Under dessa dagar kommer du att ha möjlighet att svänga dina lurviga, att uttrycka din själs innersta och att betrakta dans som publik. Däremellan finns plats för samtal och nya bekantskaper.

Pajala Liikheelä – Pajala i Rörelse är för alla som gillar dans såväl dig som dansar i köket till dig som arbetar professionellt med dans!

En del av Pajala Liikheelä – Pajala i Rörelse är Riksteaterprojektet Samlingen – Yhessä.

Samlingen – Yhessä är ett tre dagars danskonstverk som berör vår personliga danshistoria utifrån Tornedalen – stora och små händelser, betydande och obetydliga, personliga och offentliga, högt och lågt.

Söndag 7 april kl.13.00 är det offentlig show i Danslokalen på Folkets Hus i Pajala, samt trevligheter efteråt!

Det är det koreografiska kollektivet Samlingen som jobbar med detta projekt på fyra platser i Sverige tillsammans med dansare som har lokal anknytning till platsen. Samlingenkoreograferna är Amanda Apetrea, Nadja Hjorton, Stina Nyberg, Halla Ólafsdóttir och Zoë Poluch.

Samlingen – Yhessä är ett samarbete mellan Riksteatern, Region Norrbotten och Tornedalsteatern, som är projektägare.

Tolk finns så att såväl meänkieli- som svensktalande kan medverka och vara publik

Kontakta Lisa om du har frågor! lisa@tornedalsteatern.se

Postat 6 februari, 2019
EATNU-ÄLV-ENU

EATNU-ÄLV-ENU

Det blir sommarteater i Jukkasjärvi. Det började med att projektet Bada i Kultur (Ida-Maria Svonni) tog kontakt med Tornedalsteatern i hopp om att få till en teaterpjäs som passar in när hembygdsmuseet återinvigs. Syftet var att belysa hur människor i de två...

Sök en roll i UMMIKKOS

Sök en roll i UMMIKKOS

Det är sant! Tornedalsteatern ska för första gången göra en egen pjäs tillsammans med Riksteatern. Det är stort! Episkt! Hösten 2025 behöver vi fyra skådespelare till den nyskrivna pjäsen Ummikkos av Camilla Blomqvist och i regi av Lo Kauppi. 2 månader repetition sker...

Språkläger – Kielipesä

Språkläger – Kielipesä

Språklägret startar på fredag 16 augusti kl 15 och avslutas på söndag 18 augusti kl 13. Programmet är fyllt av aktiviteter som fiske, teater, snickeri, sång, lekar och så flera goda matstunder. I Suaningis gamla skola ”Svangården” bor vi i sovsalar med 5-10 bäddar. Om...