Pajala Liikheelä – spännande danshändelser i april

I början av april kommer Pajala att fyllas med dans. Pajala Liikheelä – Pajala i Rörelse är namnet!

Under dessa dagar kommer du att ha möjlighet att svänga dina lurviga, att uttrycka din själs innersta och att betrakta dans som publik. Däremellan finns plats för samtal och nya bekantskaper.

Pajala Liikheelä – Pajala i Rörelse är för alla som gillar dans såväl dig som dansar i köket till dig som arbetar professionellt med dans!

En del av Pajala Liikheelä – Pajala i Rörelse är Riksteaterprojektet Samlingen – Yhessä.

Samlingen – Yhessä är ett tre dagars danskonstverk som berör vår personliga danshistoria utifrån Tornedalen – stora och små händelser, betydande och obetydliga, personliga och offentliga, högt och lågt.

Söndag 7 april kl.13.00 är det offentlig show i Danslokalen på Folkets Hus i Pajala, samt trevligheter efteråt!

Det är det koreografiska kollektivet Samlingen som jobbar med detta projekt på fyra platser i Sverige tillsammans med dansare som har lokal anknytning till platsen. Samlingenkoreograferna är Amanda Apetrea, Nadja Hjorton, Stina Nyberg, Halla Ólafsdóttir och Zoë Poluch.

Samlingen – Yhessä är ett samarbete mellan Riksteatern, Region Norrbotten och Tornedalsteatern, som är projektägare.

Tolk finns så att såväl meänkieli- som svensktalande kan medverka och vara publik

Kontakta Lisa om du har frågor! lisa@tornedalsteatern.se

Postat 6 februari, 2019
Teaterledare sökes

Teaterledare sökes

Titel: Teaterledare/konstnärlig resurs Plats: Övertorneå Vi söker en mångfacetterad och engagerad teaterledare med bredd i sitt kunnande inom regi, scenografi, ljud/ljus, skådespeleri och manusskrivande. En människa som har förmåga att lyfta och entusiasmera och...

Revy i Pajala

Revy i Pajala

I januari 2024 blir det återigen revy i Pajala. Revy är något som Pajalas amatörskådisar och publik har saknat ända sedan 2014. Tio år sedan sist! Nu är det dags igen! Dörren är öppen! Vill du vara med och skapa en revy om händelserna i Pajala? Antingen hoppar du med...

Språkläger – Kielipesä

Språkläger – Kielipesä

Meänkieli språkläger för alla! För dig som vill vara i en omgivning där språket hörs. Där du får prova på ord och fraser, ramsor och sånger, lyssna och prata. Där du får leka och göra kreativa aktiviteter, och hela tiden bada i språket. För dig som kan lite meänkieli,...