Pajala Liikheelä – spännande danshändelser i april

I början av april kommer Pajala att fyllas med dans. Pajala Liikheelä – Pajala i Rörelse är namnet!

Under dessa dagar kommer du att ha möjlighet att svänga dina lurviga, att uttrycka din själs innersta och att betrakta dans som publik. Däremellan finns plats för samtal och nya bekantskaper.

Pajala Liikheelä – Pajala i Rörelse är för alla som gillar dans såväl dig som dansar i köket till dig som arbetar professionellt med dans!

En del av Pajala Liikheelä – Pajala i Rörelse är Riksteaterprojektet Samlingen – Yhessä.

Samlingen – Yhessä är ett tre dagars danskonstverk som berör vår personliga danshistoria utifrån Tornedalen – stora och små händelser, betydande och obetydliga, personliga och offentliga, högt och lågt.

Söndag 7 april kl.13.00 är det offentlig show i Danslokalen på Folkets Hus i Pajala, samt trevligheter efteråt!

Det är det koreografiska kollektivet Samlingen som jobbar med detta projekt på fyra platser i Sverige tillsammans med dansare som har lokal anknytning till platsen. Samlingenkoreograferna är Amanda Apetrea, Nadja Hjorton, Stina Nyberg, Halla Ólafsdóttir och Zoë Poluch.

Samlingen – Yhessä är ett samarbete mellan Riksteatern, Region Norrbotten och Tornedalsteatern, som är projektägare.

Tolk finns så att såväl meänkieli- som svensktalande kan medverka och vara publik

Kontakta Lisa om du har frågor! lisa@tornedalsteatern.se

Postat 6 februari, 2019
Nominera till vår styrelse

Nominera till vår styrelse

I slutet av mars är det dags för Tornedalsteaterns årsmöte. Vi i valberedningen vill påminna medlemmarna att nominera ledamöter till de olika posterna. Du behöver ej kontakta den som Du vill nominera - vi kan ta den kontakten – men skriv gärna några ord om varför Du...

Språkläger 12-14 aug

Språkläger 12-14 aug

Meänkieli språkläger för alla! För dig som vill vara i en omgivning där språket hörs. Där du får prova på ord och fraser, ramsor och sånger, lyssna och prata. Där du får leka och göra kreativa aktiviteter, och hela tiden bada i språket. För dig som kan lite meänkieli,...

Unga ambassadörer

Unga ambassadörer

Syftet med projektet "Unga ambassadörer" är att öka intresset för den Tornedalska kulturen hos teaterungdomar. Teaterledaren Gudrun Skogsberg vill visa att språket och kulturen är både spännande och vackert och att det kan vara intressant för vem som helst att ta del...