Pajala Liikheelä – spännande danshändelser i april

I början av april kommer Pajala att fyllas med dans. Pajala Liikheelä – Pajala i Rörelse är namnet!

Under dessa dagar kommer du att ha möjlighet att svänga dina lurviga, att uttrycka din själs innersta och att betrakta dans som publik. Däremellan finns plats för samtal och nya bekantskaper.

Pajala Liikheelä – Pajala i Rörelse är för alla som gillar dans såväl dig som dansar i köket till dig som arbetar professionellt med dans!

En del av Pajala Liikheelä – Pajala i Rörelse är Riksteaterprojektet Samlingen – Yhessä.

Samlingen – Yhessä är ett tre dagars danskonstverk som berör vår personliga danshistoria utifrån Tornedalen – stora och små händelser, betydande och obetydliga, personliga och offentliga, högt och lågt.

Söndag 7 april kl.13.00 är det offentlig show i Danslokalen på Folkets Hus i Pajala, samt trevligheter efteråt!

Det är det koreografiska kollektivet Samlingen som jobbar med detta projekt på fyra platser i Sverige tillsammans med dansare som har lokal anknytning till platsen. Samlingenkoreograferna är Amanda Apetrea, Nadja Hjorton, Stina Nyberg, Halla Ólafsdóttir och Zoë Poluch.

Samlingen – Yhessä är ett samarbete mellan Riksteatern, Region Norrbotten och Tornedalsteatern, som är projektägare.

Tolk finns så att såväl meänkieli- som svensktalande kan medverka och vara publik

Kontakta Lisa om du har frågor! lisa@tornedalsteatern.se

Postat 6 februari, 2019
Nationalscen!

Nationalscen!

Tornedalsteatern blir Nationalscen! Den 15 november 2023 är dagen då Sveriges första Sannings- och försoningskommission lämnar in sitt slutbetänkande och Tornedalsteatern arrangerar en livestreamad läsning av utredningens vittnesmål, en 10 timmar lång manifestation....

Meän aika oon nyt

Meän aika oon nyt

Hör upp alla Tornedalingar, kväner och lantalaiset! Den 15 november lämnar Sannings- och försoningskommissionen för tornedalingar, kväner och lantalaiset över sitt slutbetänkande till kulturminister Parisa Liljestrand i Pajala. I samband med detta kommer...

POPPA rapport med POPPA förslag

POPPA rapport med POPPA förslag

Maja Mella från Föreningen Norden (tidigare STR-T) har varit projektledare för en viktig utredning för vår minoritet. En viktig milstolpe på väg mot en kulturinstitution för tornedalingar, kväner och lantalaiset har uppnåtts. Under tre år har frågan utretts inom ramen...