Låt oss presentera Anna Åsdell

Ensemblen i ”Alla vägar bort är en omväg hem – Kaikki tiet poijes oon kiertotie kotia” samlas i Pajala den 18 februari för att öva inför en ny turnéomgång. Denna gång är Elina Israelsson upptagen med annat teaterjobb och ersätts av Anna Åsdell. Också hon en stjärna från Giron Sámi Teáhter.

Anna Åsdell är en 33-årig sydsamisk skådespelerska från Lycksele med bred erfarenhet inom teater och scen.

Hon bor i Gällivare med sin sambo, sina två barn och sin hund.

I December kan ni ha hört henne som berättarrösten/berget Sïlpevaerie i Sveriges Radios julkalender Tonje i Glimmerdalen.

Anna har sedan 2008 främst jobbat på Giron Sámi Teáhter och bland annat varit med i föreställningen När vinterns stjärnor lyser här, som var ett samarbete med Norrbottensteatern och Tornedalsteatern, så hon tycker det ska bli jätteroligt att jobba med TOTE igen.

Hon ser väldigt mycket fram emot att få ta över stafettpinnen från Elina Israelsson som Ida i Alla vägar bort är en omväg hem.

Anna Åsdell

Postat 6 februari, 2019
2 årsmöten

2 årsmöten

Måndag 18 mars kl 18 samt Måndag 15 april kl 18 Årsmötet är digitalt via Teams. Anmäl dig till mia@tornedalsteatern.se för att få alla möteshandlingar och möteslänken. Vi bjuder in till två årsmöten för att vi tycker att det är dags att revidera stadgarna. De behöver...

Vanhat laulut – Gamla sånger

Vanhat laulut – Gamla sånger

Vanhat laulut är en föreställning där två sagor inspirerade av Kalevalas sånger berättas av en amatörteaterensemble kring en sprakande brasa. Sagorna berättas med mystik, med humor och i direktkontakt med barnen. Enkel rekvisita och scenografi som uppmuntrar fantasin;...

Sommarteater i Karungi

Sommarteater i Karungi

Sakarigården är verkligen en fantastisk byggnad som bär på många intressanta historier. Under våren och sommaren 2024 kommer Sakarigården återigen fyllas av liv. Det blir en stor sommarteater om "emigranterna" som sökte lyckan i Amerika och sedan återvände till...