Låt oss presentera Anna Åsdell

Ensemblen i ”Alla vägar bort är en omväg hem – Kaikki tiet poijes oon kiertotie kotia” samlas i Pajala den 18 februari för att öva inför en ny turnéomgång. Denna gång är Elina Israelsson upptagen med annat teaterjobb och ersätts av Anna Åsdell. Också hon en stjärna från Giron Sámi Teáhter.

Anna Åsdell är en 33-årig sydsamisk skådespelerska från Lycksele med bred erfarenhet inom teater och scen.

Hon bor i Gällivare med sin sambo, sina två barn och sin hund.

I December kan ni ha hört henne som berättarrösten/berget Sïlpevaerie i Sveriges Radios julkalender Tonje i Glimmerdalen.

Anna har sedan 2008 främst jobbat på Giron Sámi Teáhter och bland annat varit med i föreställningen När vinterns stjärnor lyser här, som var ett samarbete med Norrbottensteatern och Tornedalsteatern, så hon tycker det ska bli jätteroligt att jobba med TOTE igen.

Hon ser väldigt mycket fram emot att få ta över stafettpinnen från Elina Israelsson som Ida i Alla vägar bort är en omväg hem.

Anna Åsdell

Postat 6 februari, 2019
Teaterledare sökes

Teaterledare sökes

Titel: Teaterledare/konstnärlig resurs Plats: Övertorneå Vi söker en mångfacetterad och engagerad teaterledare med bredd i sitt kunnande inom regi, scenografi, ljud/ljus, skådespeleri och manusskrivande. En människa som har förmåga att lyfta och entusiasmera och...

Revy i Pajala

Revy i Pajala

I januari 2024 blir det återigen revy i Pajala. Revy är något som Pajalas amatörskådisar och publik har saknat ända sedan 2014. Tio år sedan sist! Nu är det dags igen! Dörren är öppen! Vill du vara med och skapa en revy om händelserna i Pajala? Antingen hoppar du med...

Språkläger – Kielipesä

Språkläger – Kielipesä

Meänkieli språkläger för alla! För dig som vill vara i en omgivning där språket hörs. Där du får prova på ord och fraser, ramsor och sånger, lyssna och prata. Där du får leka och göra kreativa aktiviteter, och hela tiden bada i språket. För dig som kan lite meänkieli,...