Samverkansavtal mellan Region Norrbotten och Riksteatern

Lördag 2 februari träffades Region Norrbotten, Riksteaterns VD, Riksteatern Norrbotten, Giron Sámi Teáhter och Tornedalsteatern för att komma överens om ett samverkansavtal för att stärka minoriteters scenkonst.

Teaterchefen Erling Fredriksson och ordförande Roland Björkén var på plats i Boden. De tycker att mötet var intressant och hoppas nu att avtalet ska ge Tornedalsteatern bättre möjligheter i länet och i riket. Efter mötet hade Riksteatern Norrbotten och Bodens Riksteaterförening invigning av sina nya gemensamma kontorslokaler i Boden. Detta firades med en trevlig tillställning i Bodensias foajé. Där fick folket njuta av härlig musik framförd av Erling Fredriksson, Pia Suonvieri och Jan Johansson. Ungefär 60 personer satt i publiken. Även Åsa Simma, teaterchef på Giron Sámi Teáhter, uppträdde med en informationsfilm och en dikt.

Läs gärna Riksteaterns pressmeddelande.

Postat 11 februari, 2019
2 årsmöten

2 årsmöten

Måndag 18 mars kl 18 samt Måndag 15 april kl 18 Årsmötet är digitalt via Teams. Anmäl dig till mia@tornedalsteatern.se för att få alla möteshandlingar och möteslänken. Vi bjuder in till två årsmöten för att vi tycker att det är dags att revidera stadgarna. De behöver...

Vanhat laulut – Gamla sånger

Vanhat laulut – Gamla sånger

Vanhat laulut är en föreställning där två sagor inspirerade av Kalevalas sånger berättas av en amatörteaterensemble kring en sprakande brasa. Sagorna berättas med mystik, med humor och i direktkontakt med barnen. Enkel rekvisita och scenografi som uppmuntrar fantasin;...

Sommarteater i Karungi

Sommarteater i Karungi

Sakarigården är verkligen en fantastisk byggnad som bär på många intressanta historier. Under våren och sommaren 2024 kommer Sakarigården återigen fyllas av liv. Det blir en stor sommarteater om "emigranterna" som sökte lyckan i Amerika och sedan återvände till...