Samverkansavtal mellan Region Norrbotten och Riksteatern

Lördag 2 februari träffades Region Norrbotten, Riksteaterns VD, Riksteatern Norrbotten, Giron Sámi Teáhter och Tornedalsteatern för att komma överens om ett samverkansavtal för att stärka minoriteters scenkonst.

Teaterchefen Erling Fredriksson och ordförande Roland Björkén var på plats i Boden. De tycker att mötet var intressant och hoppas nu att avtalet ska ge Tornedalsteatern bättre möjligheter i länet och i riket. Efter mötet hade Riksteatern Norrbotten och Bodens Riksteaterförening invigning av sina nya gemensamma kontorslokaler i Boden. Detta firades med en trevlig tillställning i Bodensias foajé. Där fick folket njuta av härlig musik framförd av Erling Fredriksson, Pia Suonvieri och Jan Johansson. Ungefär 60 personer satt i publiken. Även Åsa Simma, teaterchef på Giron Sámi Teáhter, uppträdde med en informationsfilm och en dikt.

Läs gärna Riksteaterns pressmeddelande.

Postat 11 februari, 2019
Nominera till vår styrelse

Nominera till vår styrelse

I slutet av mars är det dags för Tornedalsteaterns årsmöte. Vi i valberedningen vill påminna medlemmarna att nominera ledamöter till de olika posterna. Du behöver ej kontakta den som Du vill nominera - vi kan ta den kontakten – men skriv gärna några ord om varför Du...

Språkläger 12-14 aug

Språkläger 12-14 aug

Meänkieli språkläger för alla! För dig som vill vara i en omgivning där språket hörs. Där du får prova på ord och fraser, ramsor och sånger, lyssna och prata. Där du får leka och göra kreativa aktiviteter, och hela tiden bada i språket. För dig som kan lite meänkieli,...

Unga ambassadörer

Unga ambassadörer

Syftet med projektet "Unga ambassadörer" är att öka intresset för den Tornedalska kulturen hos teaterungdomar. Teaterledaren Gudrun Skogsberg vill visa att språket och kulturen är både spännande och vackert och att det kan vara intressant för vem som helst att ta del...