Samverkansavtal mellan Region Norrbotten och Riksteatern

Lördag 2 februari träffades Region Norrbotten, Riksteaterns VD, Riksteatern Norrbotten, Giron Sámi Teáhter och Tornedalsteatern för att komma överens om ett samverkansavtal för att stärka minoriteters scenkonst.

Teaterchefen Erling Fredriksson och ordförande Roland Björkén var på plats i Boden. De tycker att mötet var intressant och hoppas nu att avtalet ska ge Tornedalsteatern bättre möjligheter i länet och i riket. Efter mötet hade Riksteatern Norrbotten och Bodens Riksteaterförening invigning av sina nya gemensamma kontorslokaler i Boden. Detta firades med en trevlig tillställning i Bodensias foajé. Där fick folket njuta av härlig musik framförd av Erling Fredriksson, Pia Suonvieri och Jan Johansson. Ungefär 60 personer satt i publiken. Även Åsa Simma, teaterchef på Giron Sámi Teáhter, uppträdde med en informationsfilm och en dikt.

Läs gärna Riksteaterns pressmeddelande.

Postat 11 februari, 2019
Teaterledare sökes

Teaterledare sökes

Titel: Teaterledare/konstnärlig resurs Plats: Övertorneå Vi söker en mångfacetterad och engagerad teaterledare med bredd i sitt kunnande inom regi, scenografi, ljud/ljus, skådespeleri och manusskrivande. En människa som har förmåga att lyfta och entusiasmera och...

EATNU-ÄLV-ENU

EATNU-ÄLV-ENU

Det blir sommarteater i Jukkasjärvi! Det började med att projektet Bada i Kultur (Ida-Maria Svonni) tog kontakt med Tornedalsteatern i hopp om att få till en teaterpjäs som passar in när hembygdsmuseet återinvigs. Syftet var att belysa hur människor i de två...

Sök en roll i UMMIKKOS

Sök en roll i UMMIKKOS

Det är sant! Tornedalsteatern ska för första gången göra en egen pjäs tillsammans med Riksteatern. Det är stort! Episkt! Hösten 2025 behöver vi fyra skådespelare till den nyskrivna pjäsen Ummikkos av Camilla Blomqvist och i regi av Lo Kauppi. 2 månader repetition sker...