Samverkansavtal mellan Region Norrbotten och Riksteatern

Lördag 2 februari träffades Region Norrbotten, Riksteaterns VD, Riksteatern Norrbotten, Giron Sámi Teáhter och Tornedalsteatern för att komma överens om ett samverkansavtal för att stärka minoriteters scenkonst.

Teaterchefen Erling Fredriksson och ordförande Roland Björkén var på plats i Boden. De tycker att mötet var intressant och hoppas nu att avtalet ska ge Tornedalsteatern bättre möjligheter i länet och i riket. Efter mötet hade Riksteatern Norrbotten och Bodens Riksteaterförening invigning av sina nya gemensamma kontorslokaler i Boden. Detta firades med en trevlig tillställning i Bodensias foajé. Där fick folket njuta av härlig musik framförd av Erling Fredriksson, Pia Suonvieri och Jan Johansson. Ungefär 60 personer satt i publiken. Även Åsa Simma, teaterchef på Giron Sámi Teáhter, uppträdde med en informationsfilm och en dikt.

Läs gärna Riksteaterns pressmeddelande.

Postat 11 februari, 2019
Teaterledare sökes

Teaterledare sökes

Titel: Teaterledare/konstnärlig resurs Plats: Övertorneå Vi söker en mångfacetterad och engagerad teaterledare med bredd i sitt kunnande inom regi, scenografi, ljud/ljus, skådespeleri och manusskrivande. En människa som har förmåga att lyfta och entusiasmera och...

Revy i Pajala

Revy i Pajala

I januari 2024 blir det återigen revy i Pajala. Revy är något som Pajalas amatörskådisar och publik har saknat ända sedan 2014. Tio år sedan sist! Nu är det dags igen! Dörren är öppen! Vill du vara med och skapa en revy om händelserna i Pajala? Antingen hoppar du med...

Språkläger – Kielipesä

Språkläger – Kielipesä

Meänkieli språkläger för alla! För dig som vill vara i en omgivning där språket hörs. Där du får prova på ord och fraser, ramsor och sånger, lyssna och prata. Där du får leka och göra kreativa aktiviteter, och hela tiden bada i språket. För dig som kan lite meänkieli,...