Vi söker skådespelare till Pajala

Skådespelare/Konstnärlig resurs

Tornedalsteatern söker en mångsidig och engagerad skådespelare med bredd i sitt kunnande inom scenkonst. En människa som både har förmåga att lyfta och entusiasmera andra och kan stå på scenen själv. Ett omväxlande arbete som förutom skådespeleri kan innebära att vara ljud- och ljustekniker, regissör, scenograf samt teaterledare för amatörer.

Erfarenhet och kompetens

  • Utbildning och erfarenhet inom skådespeleri
  • Utbildning och/eller erfarenhet av ljud- och ljusteknik
  • God datorvana behövs
  • B-körkort är ett måste
  • Meänkieli i tal och skrift är meriterande
  • Utbildning och/eller erfarenhet inom andra konstnärliga uttryck är meriterande
  • Pedagogisk erfarenhet är meriterande

Om Tornedalsteatern
Tornedalsteaterns signum är att blanda amatörer och proffs i sina produktioner. Vi har fyra medlemskommuner; Haparanda, Övertorneå, Pajala och Kiruna och Tornedalsteatern finns representerad i dessa kommuner med teaterledare som stöttar produktioner där medborgarna själva är deltagare. Tornedalsteaterns syfte är att genom konstnärliga yttringar stärka intresset för den tornedalska identiteten och språket meänkieli; att stärka intresset för scenkonst och berättande samt att höja den konstnärliga kompetensen i området Tornedalen.

Tornedalsteatern är en liten organisation där vi tillvaratar dina kompetenser. Flexibilitet är viktigt.

Sök jobbet senast: 2019-04-23, via e-post till info@tornedalsteatern.se

Anställningsform: Heltid eller deltid tillsvidare. Provanställning 6 månader. Kvälls- och helgarbete förekommer.

Tillträde: Tidigast 2019-08-01, enligt överenskommelse.

Lön: Månadslön enligt överenskommelse. Vi tillämpar Teaterförbundets kollektivavtal.

Stationeringsort: Pajala

Kontaktuppgifter:
Teaterchef Erling Fredriksson, 073-7461856
Tornedalsteatern i Pajala, 0978-102 99
Postadress: Tornedalsteatern, Tingsgatan 1, 984 32 PAJALA
E-post: info@tornedalsteatern.se
Webb: www.tornedalsteatern.se

Postat 12 mars, 2019
EATNU-ÄLV-ENU

EATNU-ÄLV-ENU

Det blir sommarteater i Jukkasjärvi. Det började med att projektet Bada i Kultur (Ida-Maria Svonni) tog kontakt med Tornedalsteatern i hopp om att få till en teaterpjäs som passar in när hembygdsmuseet återinvigs. Syftet var att belysa hur människor i de två...

Sök en roll i UMMIKKOS

Sök en roll i UMMIKKOS

Det är sant! Tornedalsteatern ska för första gången göra en egen pjäs tillsammans med Riksteatern. Det är stort! Episkt! Hösten 2025 behöver vi fyra skådespelare till den nyskrivna pjäsen Ummikkos av Camilla Blomqvist och i regi av Lo Kauppi. 2 månader repetition sker...

Språkläger – Kielipesä

Språkläger – Kielipesä

Språklägret startar på fredag 16 augusti kl 15 och avslutas på söndag 18 augusti kl 13. Programmet är fyllt av aktiviteter som fiske, teater, snickeri, sång, lekar och så flera goda matstunder. I Suaningis gamla skola ”Svangården” bor vi i sovsalar med 5-10 bäddar. Om...