Vi söker skådespelare till Pajala

Skådespelare/Konstnärlig resurs

Tornedalsteatern söker en mångsidig och engagerad skådespelare med bredd i sitt kunnande inom scenkonst. En människa som både har förmåga att lyfta och entusiasmera andra och kan stå på scenen själv. Ett omväxlande arbete som förutom skådespeleri kan innebära att vara ljud- och ljustekniker, regissör, scenograf samt teaterledare för amatörer.

Erfarenhet och kompetens

  • Utbildning och erfarenhet inom skådespeleri
  • Utbildning och/eller erfarenhet av ljud- och ljusteknik
  • God datorvana behövs
  • B-körkort är ett måste
  • Meänkieli i tal och skrift är meriterande
  • Utbildning och/eller erfarenhet inom andra konstnärliga uttryck är meriterande
  • Pedagogisk erfarenhet är meriterande

Om Tornedalsteatern
Tornedalsteaterns signum är att blanda amatörer och proffs i sina produktioner. Vi har fyra medlemskommuner; Haparanda, Övertorneå, Pajala och Kiruna och Tornedalsteatern finns representerad i dessa kommuner med teaterledare som stöttar produktioner där medborgarna själva är deltagare. Tornedalsteaterns syfte är att genom konstnärliga yttringar stärka intresset för den tornedalska identiteten och språket meänkieli; att stärka intresset för scenkonst och berättande samt att höja den konstnärliga kompetensen i området Tornedalen.

Tornedalsteatern är en liten organisation där vi tillvaratar dina kompetenser. Flexibilitet är viktigt.

Sök jobbet senast: 2019-04-23, via e-post till info@tornedalsteatern.se

Anställningsform: Heltid eller deltid tillsvidare. Provanställning 6 månader. Kvälls- och helgarbete förekommer.

Tillträde: Tidigast 2019-08-01, enligt överenskommelse.

Lön: Månadslön enligt överenskommelse. Vi tillämpar Teaterförbundets kollektivavtal.

Stationeringsort: Pajala

Kontaktuppgifter:
Teaterchef Erling Fredriksson, 073-7461856
Tornedalsteatern i Pajala, 0978-102 99
Postadress: Tornedalsteatern, Tingsgatan 1, 984 32 PAJALA
E-post: info@tornedalsteatern.se
Webb: www.tornedalsteatern.se

Postat 12 mars, 2019
Teaterledare sökes

Teaterledare sökes

Titel: Teaterledare/konstnärlig resurs Plats: Övertorneå Vi söker en mångfacetterad och engagerad teaterledare med bredd i sitt kunnande inom regi, scenografi, ljud/ljus, skådespeleri och manusskrivande. En människa som har förmåga att lyfta och entusiasmera och...

Revy i Pajala

Revy i Pajala

I januari 2024 blir det återigen revy i Pajala. Revy är något som Pajalas amatörskådisar och publik har saknat ända sedan 2014. Tio år sedan sist! Nu är det dags igen! Dörren är öppen! Vill du vara med och skapa en revy om händelserna i Pajala? Antingen hoppar du med...

Språkläger – Kielipesä

Språkläger – Kielipesä

Meänkieli språkläger för alla! För dig som vill vara i en omgivning där språket hörs. Där du får prova på ord och fraser, ramsor och sånger, lyssna och prata. Där du får leka och göra kreativa aktiviteter, och hela tiden bada i språket. För dig som kan lite meänkieli,...