Vi söker skådespelare till Pajala

Skådespelare/Konstnärlig resurs

Tornedalsteatern söker en mångsidig och engagerad skådespelare med bredd i sitt kunnande inom scenkonst. En människa som både har förmåga att lyfta och entusiasmera andra och kan stå på scenen själv. Ett omväxlande arbete som förutom skådespeleri kan innebära att vara ljud- och ljustekniker, regissör, scenograf samt teaterledare för amatörer.

Erfarenhet och kompetens

  • Utbildning och erfarenhet inom skådespeleri
  • Utbildning och/eller erfarenhet av ljud- och ljusteknik
  • God datorvana behövs
  • B-körkort är ett måste
  • Meänkieli i tal och skrift är meriterande
  • Utbildning och/eller erfarenhet inom andra konstnärliga uttryck är meriterande
  • Pedagogisk erfarenhet är meriterande

Om Tornedalsteatern
Tornedalsteaterns signum är att blanda amatörer och proffs i sina produktioner. Vi har fyra medlemskommuner; Haparanda, Övertorneå, Pajala och Kiruna och Tornedalsteatern finns representerad i dessa kommuner med teaterledare som stöttar produktioner där medborgarna själva är deltagare. Tornedalsteaterns syfte är att genom konstnärliga yttringar stärka intresset för den tornedalska identiteten och språket meänkieli; att stärka intresset för scenkonst och berättande samt att höja den konstnärliga kompetensen i området Tornedalen.

Tornedalsteatern är en liten organisation där vi tillvaratar dina kompetenser. Flexibilitet är viktigt.

Sök jobbet senast: 2019-04-23, via e-post till info@tornedalsteatern.se

Anställningsform: Heltid eller deltid tillsvidare. Provanställning 6 månader. Kvälls- och helgarbete förekommer.

Tillträde: Tidigast 2019-08-01, enligt överenskommelse.

Lön: Månadslön enligt överenskommelse. Vi tillämpar Teaterförbundets kollektivavtal.

Stationeringsort: Pajala

Kontaktuppgifter:
Teaterchef Erling Fredriksson, 073-7461856
Tornedalsteatern i Pajala, 0978-102 99
Postadress: Tornedalsteatern, Tingsgatan 1, 984 32 PAJALA
E-post: info@tornedalsteatern.se
Webb: www.tornedalsteatern.se

Postat 12 mars, 2019
Nominera till vår styrelse

Nominera till vår styrelse

I slutet av mars är det dags för Tornedalsteaterns årsmöte. Vi i valberedningen vill påminna medlemmarna att nominera ledamöter till de olika posterna. Du behöver ej kontakta den som Du vill nominera - vi kan ta den kontakten – men skriv gärna några ord om varför Du...

Språkläger 12-14 aug

Språkläger 12-14 aug

Meänkieli språkläger för alla! För dig som vill vara i en omgivning där språket hörs. Där du får prova på ord och fraser, ramsor och sånger, lyssna och prata. Där du får leka och göra kreativa aktiviteter, och hela tiden bada i språket. För dig som kan lite meänkieli,...

Unga ambassadörer

Unga ambassadörer

Syftet med projektet "Unga ambassadörer" är att öka intresset för den Tornedalska kulturen hos teaterungdomar. Teaterledaren Gudrun Skogsberg vill visa att språket och kulturen är både spännande och vackert och att det kan vara intressant för vem som helst att ta del...