Vi söker skådespelare till Pajala

Skådespelare/Konstnärlig resurs

Tornedalsteatern söker en mångsidig och engagerad skådespelare med bredd i sitt kunnande inom scenkonst. En människa som både har förmåga att lyfta och entusiasmera andra och kan stå på scenen själv. Ett omväxlande arbete som förutom skådespeleri kan innebära att vara ljud- och ljustekniker, regissör, scenograf samt teaterledare för amatörer.

Erfarenhet och kompetens

  • Utbildning och erfarenhet inom skådespeleri
  • Utbildning och/eller erfarenhet av ljud- och ljusteknik
  • God datorvana behövs
  • B-körkort är ett måste
  • Meänkieli i tal och skrift är meriterande
  • Utbildning och/eller erfarenhet inom andra konstnärliga uttryck är meriterande
  • Pedagogisk erfarenhet är meriterande

Om Tornedalsteatern
Tornedalsteaterns signum är att blanda amatörer och proffs i sina produktioner. Vi har fyra medlemskommuner; Haparanda, Övertorneå, Pajala och Kiruna och Tornedalsteatern finns representerad i dessa kommuner med teaterledare som stöttar produktioner där medborgarna själva är deltagare. Tornedalsteaterns syfte är att genom konstnärliga yttringar stärka intresset för den tornedalska identiteten och språket meänkieli; att stärka intresset för scenkonst och berättande samt att höja den konstnärliga kompetensen i området Tornedalen.

Tornedalsteatern är en liten organisation där vi tillvaratar dina kompetenser. Flexibilitet är viktigt.

Sök jobbet senast: 2019-04-23, via e-post till info@tornedalsteatern.se

Anställningsform: Heltid eller deltid tillsvidare. Provanställning 6 månader. Kvälls- och helgarbete förekommer.

Tillträde: Tidigast 2019-08-01, enligt överenskommelse.

Lön: Månadslön enligt överenskommelse. Vi tillämpar Teaterförbundets kollektivavtal.

Stationeringsort: Pajala

Kontaktuppgifter:
Teaterchef Erling Fredriksson, 073-7461856
Tornedalsteatern i Pajala, 0978-102 99
Postadress: Tornedalsteatern, Tingsgatan 1, 984 32 PAJALA
E-post: info@tornedalsteatern.se
Webb: www.tornedalsteatern.se

Postat 12 mars, 2019
Nationalscen!

Nationalscen!

Tornedalsteatern blir Nationalscen! Den 15 november 2023 är dagen då Sveriges första Sannings- och försoningskommission lämnar in sitt slutbetänkande och Tornedalsteatern arrangerar en livestreamad läsning av utredningens vittnesmål, en 10 timmar lång manifestation....

Meän aika oon nyt

Meän aika oon nyt

Hör upp alla Tornedalingar, kväner och lantalaiset! Den 15 november lämnar Sannings- och försoningskommissionen för tornedalingar, kväner och lantalaiset över sitt slutbetänkande till kulturminister Parisa Liljestrand i Pajala. I samband med detta kommer...

POPPA rapport med POPPA förslag

POPPA rapport med POPPA förslag

Maja Mella från Föreningen Norden (tidigare STR-T) har varit projektledare för en viktig utredning för vår minoritet. En viktig milstolpe på väg mot en kulturinstitution för tornedalingar, kväner och lantalaiset har uppnåtts. Under tre år har frågan utretts inom ramen...