Rekryteringen är klar

Tornedalsteatern har rekryterat en stjärna vid namn Anton Hennix Raukola. Vi valde Anton för att han har gedigen erfarenhet av professionell teater och samarbete med amatörer. Han har dessutom meänkieli och finska i sin ryggrad. Anton börjar sitt arbete som skådespelare och konstnärlig resurs i januari 2020. Arbetet kommer att innebära en rad olika arbetsuppgifter inom Tornedalsteaterns breda verksamhet.

Vi passar på att tacka alla som har sökt tjänsten och visat sitt intresse för vår verksamhet.

Postat 21 augusti, 2019
Nationalscen!

Nationalscen!

Tornedalsteatern blir Nationalscen! Den 15 november 2023 är dagen då Sveriges första Sannings- och försoningskommission lämnar in sitt slutbetänkande och Tornedalsteatern arrangerar en livestreamad läsning av utredningens vittnesmål, en 10 timmar lång manifestation....

Meän aika oon nyt

Meän aika oon nyt

Hör upp alla Tornedalingar, kväner och lantalaiset! Den 15 november lämnar Sannings- och försoningskommissionen för tornedalingar, kväner och lantalaiset över sitt slutbetänkande till kulturminister Parisa Liljestrand i Pajala. I samband med detta kommer...

POPPA rapport med POPPA förslag

POPPA rapport med POPPA förslag

Maja Mella från Föreningen Norden (tidigare STR-T) har varit projektledare för en viktig utredning för vår minoritet. En viktig milstolpe på väg mot en kulturinstitution för tornedalingar, kväner och lantalaiset har uppnåtts. Under tre år har frågan utretts inom ramen...