Rekryteringen är klar

Tornedalsteatern har rekryterat en stjärna vid namn Anton Hennix Raukola. Vi valde Anton för att han har gedigen erfarenhet av professionell teater och samarbete med amatörer. Han har dessutom meänkieli och finska i sin ryggrad. Anton börjar sitt arbete som skådespelare och konstnärlig resurs i januari 2020. Arbetet kommer att innebära en rad olika arbetsuppgifter inom Tornedalsteaterns breda verksamhet.

Vi passar på att tacka alla som har sökt tjänsten och visat sitt intresse för vår verksamhet.

Postat 21 augusti, 2019
EATNU-ÄLV-ENU

EATNU-ÄLV-ENU

Det blir sommarteater i Jukkasjärvi. Det började med att projektet Bada i Kultur (Ida-Maria Svonni) tog kontakt med Tornedalsteatern i hopp om att få till en teaterpjäs som passar in när hembygdsmuseet återinvigs. Syftet var att belysa hur människor i de två...

Sök en roll i UMMIKKOS

Sök en roll i UMMIKKOS

Det är sant! Tornedalsteatern ska för första gången göra en egen pjäs tillsammans med Riksteatern. Det är stort! Episkt! Hösten 2025 behöver vi fyra skådespelare till den nyskrivna pjäsen Ummikkos av Camilla Blomqvist och i regi av Lo Kauppi. 2 månader repetition sker...

Språkläger – Kielipesä

Språkläger – Kielipesä

Språklägret startar på fredag 16 augusti kl 15 och avslutas på söndag 18 augusti kl 13. Programmet är fyllt av aktiviteter som fiske, teater, snickeri, sång, lekar och så flera goda matstunder. I Suaningis gamla skola ”Svangården” bor vi i sovsalar med 5-10 bäddar. Om...