Rekryteringen är klar

Tornedalsteatern har rekryterat en stjärna vid namn Anton Hennix Raukola. Vi valde Anton för att han har gedigen erfarenhet av professionell teater och samarbete med amatörer. Han har dessutom meänkieli och finska i sin ryggrad. Anton börjar sitt arbete som skådespelare och konstnärlig resurs i januari 2020. Arbetet kommer att innebära en rad olika arbetsuppgifter inom Tornedalsteaterns breda verksamhet.

Vi passar på att tacka alla som har sökt tjänsten och visat sitt intresse för vår verksamhet.

Postat 21 augusti, 2019
Nominera till vår styrelse

Nominera till vår styrelse

I slutet av mars är det dags för Tornedalsteaterns årsmöte. Vi i valberedningen vill påminna medlemmarna att nominera ledamöter till de olika posterna. Du behöver ej kontakta den som Du vill nominera - vi kan ta den kontakten – men skriv gärna några ord om varför Du...

Språkläger 12-14 aug

Språkläger 12-14 aug

Meänkieli språkläger för alla! För dig som vill vara i en omgivning där språket hörs. Där du får prova på ord och fraser, ramsor och sånger, lyssna och prata. Där du får leka och göra kreativa aktiviteter, och hela tiden bada i språket. För dig som kan lite meänkieli,...

Unga ambassadörer

Unga ambassadörer

Syftet med projektet "Unga ambassadörer" är att öka intresset för den Tornedalska kulturen hos teaterungdomar. Teaterledaren Gudrun Skogsberg vill visa att språket och kulturen är både spännande och vackert och att det kan vara intressant för vem som helst att ta del...