Heidi ersätter Pia – och en liten ändring i turnéplanen

Pia Suonvieri ramlade och skadade sin axel, in action, på scen i Kiruna. Hon behövde operation och teaterchefen Erling började genast tänka ut vem som skulle kunna axla Pias rollkaraktär Marju, den äldre systern i familjen Klinkku. Det visade sig att ersättaren fanns väldigt nära. Nämligen i teknikerbåset! Heidi Wennberg hade uppdraget som textningstekniker och kliver nu upp på scenen. Det är en tuff uppgift att lära sig en två-aktare på bara några dagars repetitioner. Det är ju förstås en stor fördel att Heidi redan har sett föreställningen ett otal gånger och dessutom klickat fram de översatta replikerna. Vilken tur för Tornedalsteatern att hon har ett förflutet som bland annat skådespelare och dessutom har finska som modersmål! Det här kommer att bli bra!

Här är en liten filmsnutt där Heidi är med.

I torsdags började repetitionerna tillsammans med Heidi. Det är så klart blandade känslor att komma tillbaka till teaterlokalen i Pajala och börja om från början. Men ”the show must go on”! Det är bara att bita ihop och sätta scen efter scen. Med hjälp av ensemblens kontakter har vi även hittat en ny textningstekniker vid namn Tina Korkeamaa. Tina var på plats på fredag för att lära sig hur textningen fungerar.

Det är förstås tråkigt att turnén fick ett avbrott. Vittangi, Skaulo-Puoltikasvaara och Gällivare gick tyvärr miste om Kabaré No niin. Hoppas verkligen att informationen om de inställda föreställningar gick fram. Det är ju trist om det är flera personer som kommit till teaterlokalen i onödan.

På onsdag 6 nov kl 19 kör turnén igång på nytt i Övertorneå Folkets hus. Detta innebär att tisdagens spelning utgår och att Juoksengi-borna tyvärr måste ta sig till Övertorneå på onsdagen. Valet av lokal blev Övertorneå Folkets hus eftersom vi vill att så många som möjligt ska få se kabarén. Därefter hoppas vi verkligen att turnén ska få rulla på utan bekymmer. Vi har nämligen flera fina spelningar att se fram emot.

Turnén avslutas med tre kvällsföreställningar i Luleå. På torsdag 14 nov får regionens konferensdeltagare njuta av en tornedalsk kabaré. På fredag 15 nov spelas kabarén för allmänheten på Kulturcentrum Ebeneser. Det är redan 86 biljetter sålda så vi törs hoppas på ett fullsatt Ebeneser. På lördag spelas Kabaré No niin för konferensgästerna på Riksteaterns evenemang ”Scenkonstdagarna”. Denna gång spelas kabarén på Norrbottensteatern. Här finns det också möjlighet att köpa biljetter till de platser som konferensdeltagarna inte nyttjar. Så det finns alltså två möjligheter för luleborna att se Kabaré No niin.

Postat 3 november, 2019
Teaterledare sökes

Teaterledare sökes

Titel: Teaterledare/konstnärlig resurs Plats: Övertorneå Vi söker en mångfacetterad och engagerad teaterledare med bredd i sitt kunnande inom regi, scenografi, ljud/ljus, skådespeleri och manusskrivande. En människa som har förmåga att lyfta och entusiasmera och...

EATNU-ÄLV-ENU

EATNU-ÄLV-ENU

Det blir sommarteater i Jukkasjärvi! Det började med att projektet Bada i Kultur (Ida-Maria Svonni) tog kontakt med Tornedalsteatern i hopp om att få till en teaterpjäs som passar in när hembygdsmuseet återinvigs. Syftet var att belysa hur människor i de två...

Sök en roll i UMMIKKOS

Sök en roll i UMMIKKOS

Det är sant! Tornedalsteatern ska för första gången göra en egen pjäs tillsammans med Riksteatern. Det är stort! Episkt! Hösten 2025 behöver vi fyra skådespelare till den nyskrivna pjäsen Ummikkos av Camilla Blomqvist och i regi av Lo Kauppi. 2 månader repetition sker...