Rivstart

Förra veckan har vi börjat arbeta på riktigt efter semestern. Alla är på plats!
Denna vecka gasar vi! Repetitionerna av Hasse ja Helmi startar på onsdag. Det blir en skojig pjäs med fokus på meänkieli och lågstadieelever. Föreställningen passar dock väldigt bra för hela familjen. Det blir några offentliga föreställningar under oktober månad så håll utkik efter annonser och affischer.

Nu på torsdag blir det presskonferens där vi presenterar alla våra planer för teateråret 20/21. Mer information kommer i radio och tidningar!

Det känns skoj och spännande att vara igång igen!

Premiär 23 sept i Pajala

Postat 24 augusti, 2020
Nationalscen!

Nationalscen!

Tornedalsteatern blir Nationalscen! Den 15 november 2023 är dagen då Sveriges första Sannings- och försoningskommission lämnar in sitt slutbetänkande och Tornedalsteatern arrangerar en livestreamad läsning av utredningens vittnesmål, en 10 timmar lång manifestation....

Meän aika oon nyt

Meän aika oon nyt

Hör upp alla Tornedalingar, kväner och lantalaiset! Den 15 november lämnar Sannings- och försoningskommissionen för tornedalingar, kväner och lantalaiset över sitt slutbetänkande till kulturminister Parisa Liljestrand i Pajala. I samband med detta kommer...

POPPA rapport med POPPA förslag

POPPA rapport med POPPA förslag

Maja Mella från Föreningen Norden (tidigare STR-T) har varit projektledare för en viktig utredning för vår minoritet. En viktig milstolpe på väg mot en kulturinstitution för tornedalingar, kväner och lantalaiset har uppnåtts. Under tre år har frågan utretts inom ramen...