Den Lycklige Laxen är tillbaka

Återigen blir det sommarteater vid Torneälvens strand i centrala Pajala. I början av juli 2021 blir det premiär av musikteatern ”Den Lycklige Laxen”. En lekfull musikteater som bygger på Tornedalens historia från 1600-tal till nutid.

Regiuppdraget kommer att axlas av allas vår teaterpappa Bror Astermo och musikalisk ledare blir Erling Fredriksson.
Hjälp oss att återskapa publiksuccén från 1999 och 2000! Det kommer att behövas många ideella krafter och talanger för att ro i land denna stora sommarteater. Kanske du var med förra gången också!

Spelplatsen kommer att få spännande konstinstallationer i ett samarbete med Pajala kommun, vilket ger liv till den populära strandpromenaden. Konstintresserade människor i Pajala kommun skapar tillsammans konstverk och installationer i anslutning till ”Laxen-platsen”. Arbetet kommer att genomföras i olika workshops under vintern och våren under ledning av konstnären Sofia Waara.

Välkommen till vår första
KICK-OFF
Söndag 4 okt kl 15
På Laxen-platsen (där Kengisgatan möter älven)
Kl 15-16 Information om musikalen av Bror Astermo och Erling Fredriksson
kl 16-18 Konstworkshop med naturmaterial under ledning av Sofia Waara

Tornedalsteatern bjuder på kaffe, te, kaffeost, kangoskakor
och härligt goda laxmackor.

ALLA ÄR VÄLKOMNA att delta i detta roliga kulturprojekt när ”Laxen” återigen slänger sig upp i luften. Vi behöver massor av härliga människor med i projektet. Sprid ordet till nära och kära.

För mer information:
Mia Fors, producent
Erling Fredriksson,teaterchef
Telefon 0978-10299

Postat 14 september, 2020
Teaterledare sökes

Teaterledare sökes

Titel: Teaterledare/konstnärlig resurs Plats: Övertorneå Vi söker en mångfacetterad och engagerad teaterledare med bredd i sitt kunnande inom regi, scenografi, ljud/ljus, skådespeleri och manusskrivande. En människa som har förmåga att lyfta och entusiasmera och...

Revy i Pajala

Revy i Pajala

I januari 2024 blir det återigen revy i Pajala. Revy är något som Pajalas amatörskådisar och publik har saknat ända sedan 2014. Tio år sedan sist! Nu är det dags igen! Dörren är öppen! Vill du vara med och skapa en revy om händelserna i Pajala? Antingen hoppar du med...

Språkläger – Kielipesä

Språkläger – Kielipesä

Meänkieli språkläger för alla! För dig som vill vara i en omgivning där språket hörs. Där du får prova på ord och fraser, ramsor och sånger, lyssna och prata. Där du får leka och göra kreativa aktiviteter, och hela tiden bada i språket. För dig som kan lite meänkieli,...