Den Lycklige Laxen är tillbaka

Återigen blir det sommarteater vid Torneälvens strand i centrala Pajala. I början av juli 2021 blir det premiär av musikteatern ”Den Lycklige Laxen”. En lekfull musikteater som bygger på Tornedalens historia från 1600-tal till nutid.

Regiuppdraget kommer att axlas av allas vår teaterpappa Bror Astermo och musikalisk ledare blir Erling Fredriksson.
Hjälp oss att återskapa publiksuccén från 1999 och 2000! Det kommer att behövas många ideella krafter och talanger för att ro i land denna stora sommarteater. Kanske du var med förra gången också!

Spelplatsen kommer att få spännande konstinstallationer i ett samarbete med Pajala kommun, vilket ger liv till den populära strandpromenaden. Konstintresserade människor i Pajala kommun skapar tillsammans konstverk och installationer i anslutning till ”Laxen-platsen”. Arbetet kommer att genomföras i olika workshops under vintern och våren under ledning av konstnären Sofia Waara.

Välkommen till vår första
KICK-OFF
Söndag 4 okt kl 15
På Laxen-platsen (där Kengisgatan möter älven)
Kl 15-16 Information om musikalen av Bror Astermo och Erling Fredriksson
kl 16-18 Konstworkshop med naturmaterial under ledning av Sofia Waara

Tornedalsteatern bjuder på kaffe, te, kaffeost, kangoskakor
och härligt goda laxmackor.

ALLA ÄR VÄLKOMNA att delta i detta roliga kulturprojekt när ”Laxen” återigen slänger sig upp i luften. Vi behöver massor av härliga människor med i projektet. Sprid ordet till nära och kära.

För mer information:
Mia Fors, producent
Erling Fredriksson,teaterchef
Telefon 0978-10299

Postat 14 september, 2020
Skicka in din berättelse

Skicka in din berättelse

Tornedalsteatern samlar minnen och anekdoter till ett intressant samarbete med Riksteatern. Din berättelse kommer att inspirera regissören och kan bli en del av föreställningen eller den tillhörande utställningen. Pjäsens arbetsnamn är UMMIKKOS och handlar om de...

2 årsmöten

2 årsmöten

Måndag 18 mars kl 18 samt Måndag 15 april kl 18 Årsmötet är digitalt via Teams. Anmäl dig till info@tornedalsteatern.se för att få alla möteshandlingar och möteslänken. Vi bjuder in till två årsmöten för att vi tycker att det är dags att revidera stadgarna. De behöver...

Vanhat laulut – Gamla sånger

Vanhat laulut – Gamla sånger

Vanhat laulut är en föreställning där två sagor inspirerade av Kalevalas sånger berättas av en amatörteaterensemble kring en sprakande brasa. Sagorna berättas med mystik, med humor och i direktkontakt med barnen. Enkel rekvisita och scenografi som uppmuntrar fantasin;...