Den Lycklige Laxen är tillbaka

Återigen blir det sommarteater vid Torneälvens strand i centrala Pajala. I början av juli 2021 blir det premiär av musikteatern ”Den Lycklige Laxen”. En lekfull musikteater som bygger på Tornedalens historia från 1600-tal till nutid.

Regiuppdraget kommer att axlas av allas vår teaterpappa Bror Astermo och musikalisk ledare blir Erling Fredriksson.
Hjälp oss att återskapa publiksuccén från 1999 och 2000! Det kommer att behövas många ideella krafter och talanger för att ro i land denna stora sommarteater. Kanske du var med förra gången också!

Spelplatsen kommer att få spännande konstinstallationer i ett samarbete med Pajala kommun, vilket ger liv till den populära strandpromenaden. Konstintresserade människor i Pajala kommun skapar tillsammans konstverk och installationer i anslutning till ”Laxen-platsen”. Arbetet kommer att genomföras i olika workshops under vintern och våren under ledning av konstnären Sofia Waara.

Välkommen till vår första
KICK-OFF
Söndag 4 okt kl 15
På Laxen-platsen (där Kengisgatan möter älven)
Kl 15-16 Information om musikalen av Bror Astermo och Erling Fredriksson
kl 16-18 Konstworkshop med naturmaterial under ledning av Sofia Waara

Tornedalsteatern bjuder på kaffe, te, kaffeost, kangoskakor
och härligt goda laxmackor.

ALLA ÄR VÄLKOMNA att delta i detta roliga kulturprojekt när ”Laxen” återigen slänger sig upp i luften. Vi behöver massor av härliga människor med i projektet. Sprid ordet till nära och kära.

För mer information:
Mia Fors, producent
Erling Fredriksson,teaterchef
Telefon 0978-10299

Postat 14 september, 2020
POPPA rapport med POPPA förslag

POPPA rapport med POPPA förslag

Maja Mella från Föreningen Norden (tidigare STR-T) har varit projektledare för en viktig utredning för vår minoritet. En viktig milstolpe på väg mot en kulturinstitution för tornedalingar, kväner och lantalaiset har uppnåtts. Under tre år har frågan utretts inom ramen...

Sommarteater i Karungi

Sommarteater i Karungi

Sakarigården är verkligen en fantastisk byggnad som bär på många intressanta historier. Under våren och sommaren 2024 kommer Sakarigården återigen fyllas av liv. Det blir en stor sommarteater om "emigranterna" som sökte lyckan i Amerika och sedan återvände till...

Tornedalens konstnärsmöte

Tornedalens konstnärsmöte

TORNEDALENS KONSTNÄRSMÖTE samlar ihop alla konstnärer i alla konstformer från båda sidor av Torneälven för första gången i Ylitornio 15-16 juli 2023! Längtar du efter att känna dig som en del av en större grupp och nätverk med andra artister från området? Söker du...