Livesändning för första gången!

Tornedalsteatern sänder live från Pajala
Onsdag 11 nov kl 19

Tornedalsteaterns Youtube-kanal
Tornedalsteaterns Facebook-sida

Den kusliga och övernaturliga föreställningen Varjoitten voima hade premiär och en kort turné redan i februari 2020. Andra turnéveckan ställdes in när Corona-pandemin slog till och turnén flyttades fram till november. Nu är det läskiga viruset återigen på turné i länet men denna gång ställer vi inte in. Vi ställer om!

För första gången i världshistorien ska människor få se Tornedalsteaterns föreställning livesänd från hemmascenen i Pajala. En livesändning med svensk text gör vår teaterpjäs tillgänglig för många teaterintresserade och tornedalingar i exil. Det blir spännande att se hur många som faktiskt följer oss på onsdag. Nu gäller det att marknadsföra den digitala föreställningen så mycket som möjligt.

Varjoitten voima betyder ”Skuggornas kraft”. Föreställningen är baserad på Erik Kuoksus fantastiska noveller ”Tallarna från Supasvaara” och ”Isän ääni”. Du kanske har läst några av hans berättelser eller hört några av dom på Creepypodden redan år 2016? Nu är det dags att uppleva berättelserna genom teater.

Vi bjuder på en mysigt mystisk föreställning där du får uppleva två övernaturliga berättelser. Följ med när Moa och Henrik ska leta efter de spännande tallarna på Supasvaara. Varför var det så viktigt att följa stigen? I andra akten får vi lära känna Claes som har lämnat sitt hektiska liv i Bryssel och flyttat till en gård i Torne lappmark. Vem är hans nya vän egentligen? Programledare är teaterchefen Erling Fredriksson som välkomnar tittarna i början och håller hov i pausen.

Medverkande
Manus: Annelie Skogsberg och Lena Engqvist Forslund
Musik: Erling Fredriksson
Regi: Lena Engqvist Forslund
På scen: Annelie Skogsberg, Nikolai Äystö och Anton Hennix Raukola
Affischbild: Emmy Kostenniemi
Textningstekniker: Heidi Wennberg
Tekniker för livesändningen: Nova Stage Production & Image Film

Föreställningens längd: 1 h 15 min
Scenspråk: Svenska och meänkieli. Textas till svenska.

Tack!
Tack till Luleå, Kalix och Gällivare kommuner som möjliggör livesändningen med ekonomiskt stöd.

Postat 6 november, 2020
Teaterledare sökes

Teaterledare sökes

Titel: Teaterledare/konstnärlig resurs Plats: Övertorneå Vi söker en mångfacetterad och engagerad teaterledare med bredd i sitt kunnande inom regi, scenografi, ljud/ljus, skådespeleri och manusskrivande. En människa som har förmåga att lyfta och entusiasmera och...

EATNU-ÄLV-ENU

EATNU-ÄLV-ENU

Det blir sommarteater i Jukkasjärvi! Det började med att projektet Bada i Kultur (Ida-Maria Svonni) tog kontakt med Tornedalsteatern i hopp om att få till en teaterpjäs som passar in när hembygdsmuseet återinvigs. Syftet var att belysa hur människor i de två...

Sök en roll i UMMIKKOS

Sök en roll i UMMIKKOS

Det är sant! Tornedalsteatern ska för första gången göra en egen pjäs tillsammans med Riksteatern. Det är stort! Episkt! Hösten 2025 behöver vi fyra skådespelare till den nyskrivna pjäsen Ummikkos av Camilla Blomqvist och i regi av Lo Kauppi. 2 månader repetition sker...