Sökes: Teaterledare till Kiruna

Titel: Teaterledare/konstnärlig resurs

Vi söker en mångfacetterad och engagerad teaterledare med bredd i sitt kunnande inom regi, scenografi, ljud/ljus, skådespeleri och manusskrivande. En människa som har förmåga att lyfta och entusiasmera och tillsammans med barn, unga och vuxna skapa spännande och viktig teater. I arbetet ingår att utveckla teaterns verktyg för att få barn och ungdomar mer intresserade av Tornedalens kultur och språk.

Arbetsuppgifter: Leda amatörteatergrupper i olika åldrar. Barn- och ungdomsteatern är i huvudsak knuten till Kiruna Kulturskola.

Tornedalsteatern leder teatergrupper i olika åldrar i våra medlemskommuner Haparanda, Övertorneå, Pajala och Kiruna där verksamheten i stor utsträckning präglas av teaterledarens egna uppslag, idéer och kompetens.

Tillsvidare, heltid, fast månadslön. Stationering i Kiruna.

B-körkort är ett måste.
Meänkieli i tal och skrift är meriterande.

Kontaktperson: Teaterchef Erling Fredriksson, erling@tornedalsteatern.se, 073-7461856

Ansök om jobbet i ett mejl till Erling. Senast söndag 22 maj.

Postat 7 mars, 2022
Språkläger 12-14 aug

Språkläger 12-14 aug

Meänkieli språkläger för alla! För dig som vill vara i en omgivning där språket hörs. Där du får prova på ord och fraser, ramsor och sånger, lyssna och prata. Där du får leka och göra kreativa aktiviteter, och hela tiden bada i språket. För dig som kan lite meänkieli,...

Unga ambassadörer

Unga ambassadörer

Syftet med projektet "Unga ambassadörer" är att öka intresset för den Tornedalska kulturen hos teaterungdomar. Teaterledaren Gudrun Skogsberg vill visa att språket och kulturen är både spännande och vackert och att det kan vara intressant för vem som helst att ta del...

The Happy Crew på SVT!

The Happy Crew på SVT!

The Happy Crew* har varit tvungen att ställa in deras show hela tre gånger på grund av pandemin. Detta var otroligt sorgligt och jobbigt för deltagarna. Jenny Hjort Rova och Ida Brännström på SVT Meänkieli hörde talas om The Happy Crew och valde att göra en dokumentär...