Sökes: Teaterledare till Kiruna

Titel: Teaterledare/konstnärlig resurs

Vi söker en mångfacetterad och engagerad teaterledare med bredd i sitt kunnande inom regi, scenografi, ljud/ljus, skådespeleri och manusskrivande. En människa som har förmåga att lyfta och entusiasmera och tillsammans med barn, unga och vuxna skapa spännande och viktig teater. I arbetet ingår att utveckla teaterns verktyg för att få barn och ungdomar mer intresserade av Tornedalens kultur och språk.

Arbetsuppgifter: Leda amatörteatergrupper i olika åldrar. Barn- och ungdomsteatern är i huvudsak knuten till Kiruna Kulturskola.

Tornedalsteatern leder teatergrupper i olika åldrar i våra medlemskommuner Haparanda, Övertorneå, Pajala och Kiruna där verksamheten i stor utsträckning präglas av teaterledarens egna uppslag, idéer och kompetens.

Tillsvidare, heltid, fast månadslön. Stationering i Kiruna.

B-körkort är ett måste.
Meänkieli i tal och skrift är meriterande.

Kontaktperson: Teaterchef Erling Fredriksson, erling@tornedalsteatern.se, 073-7461856

Ansök om jobbet i ett mejl till Erling. Senast söndag 22 maj.

Postat 7 mars, 2022
POPPA rapport med POPPA förslag

POPPA rapport med POPPA förslag

Maja Mella från Föreningen Norden (tidigare STR-T) har varit projektledare för en viktig utredning för vår minoritet. En viktig milstolpe på väg mot en kulturinstitution för tornedalingar, kväner och lantalaiset har uppnåtts. Under tre år har frågan utretts inom ramen...

Sommarteater i Karungi

Sommarteater i Karungi

Sakarigården är verkligen en fantastisk byggnad som bär på många intressanta historier. Under våren och sommaren 2024 kommer Sakarigården återigen fyllas av liv. Det blir en stor sommarteater om "emigranterna" som sökte lyckan i Amerika och sedan återvände till...

Tornedalens konstnärsmöte

Tornedalens konstnärsmöte

TORNEDALENS KONSTNÄRSMÖTE samlar ihop alla konstnärer i alla konstformer från båda sidor av Torneälven för första gången i Ylitornio 15-16 juli 2023! Längtar du efter att känna dig som en del av en större grupp och nätverk med andra artister från området? Söker du...