Tornedalens konstnärsmöte

TORNEDALENS KONSTNÄRSMÖTE samlar ihop alla konstnärer i alla konstformer från båda sidor av Torneälven för första gången i Ylitornio 15-16 juli 2023!

Längtar du efter att känna dig som en del av en större grupp och nätverk med andra artister från området? Söker du andra konstnärer i olika konstgenrer till ditt projekt? Önskar du dig en dag med arbetsglädje? Kom och möt oss!

Vi skapar nya nätverk, samlar ihop framtidens konstnärliga grupper i en framtidsworkhops och skapar Tornedalens konstnärsbank. Det blir också god mat, bastu och samkväm!

Målgruppen är konstnärer som har en stark koppling till Tornedalen, på båda sidor av Torneälven. Det betyder att man bor i området, jobbar med konst inom området eller har vuxit upp där, så att det finns ett intresse av att jobba inom konst i Tornedalen. Området är Meänmaa, som betyder följande kommuner: Tornio, Ylitornio, Pello, Kolari, Muonio, Enontekiö, Haparanda, Övertorneå, Pajala och Kiruna.

Arrangörer är danskonstnärerna Riikka Tolonen ursprungligen från Ylitornio och Anniina Ukkonen ursprungligen från Torneå. 

Mer info på Facebook event https://fb.me/e/17NaLDKvN 

ANMÄLAN: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdibKJ2HpQBEJZ7AapL50rzhWriC5ZnUwYa0hon2H35Ui9NXw/viewform 

Följ oss via instagram @tornionjokilaaksontaiteilijat https://www.instagram.com/tornionjokilaaksontaiteilijat/?hl=fi

Kontakta oss via email tornionjokilaaksontaiteilijat@gmail.com

Finansiärer: Kansan Sivistysrahasto, Tornedalsrådet, Kulturfonden för Sverige och Finland, Finsksvenska gränsälvskommisionen

Samarbetspartner: Ylitornio kommun och Tornedalsteatern

Postat 2 juni, 2023
POPPA rapport med POPPA förslag

POPPA rapport med POPPA förslag

Maja Mella från Föreningen Norden (tidigare STR-T) har varit projektledare för en viktig utredning för vår minoritet. En viktig milstolpe på väg mot en kulturinstitution för tornedalingar, kväner och lantalaiset har uppnåtts. Under tre år har frågan utretts inom ramen...

Sommarteater i Karungi

Sommarteater i Karungi

Sakarigården är verkligen en fantastisk byggnad som bär på många intressanta historier. Under våren och sommaren 2024 kommer Sakarigården återigen fyllas av liv. Det blir en stor sommarteater om "emigranterna" som sökte lyckan i Amerika och sedan återvände till...

Teaterledare sökes

Teaterledare sökes

Titel: Teaterledare/konstnärlig resurs Plats: Övertorneå Vi söker en mångfacetterad och engagerad teaterledare med bredd i sitt kunnande inom regi, scenografi, ljud/ljus, skådespeleri och manusskrivande. En människa som har förmåga att lyfta och entusiasmera och...