Tornedalens konstnärsmöte

TORNEDALENS KONSTNÄRSMÖTE samlar ihop alla konstnärer i alla konstformer från båda sidor av Torneälven för första gången i Ylitornio 15-16 juli 2023!

Längtar du efter att känna dig som en del av en större grupp och nätverk med andra artister från området? Söker du andra konstnärer i olika konstgenrer till ditt projekt? Önskar du dig en dag med arbetsglädje? Kom och möt oss!

Vi skapar nya nätverk, samlar ihop framtidens konstnärliga grupper i en framtidsworkhops och skapar Tornedalens konstnärsbank. Det blir också god mat, bastu och samkväm!

Målgruppen är konstnärer som har en stark koppling till Tornedalen, på båda sidor av Torneälven. Det betyder att man bor i området, jobbar med konst inom området eller har vuxit upp där, så att det finns ett intresse av att jobba inom konst i Tornedalen. Området är Meänmaa, som betyder följande kommuner: Tornio, Ylitornio, Pello, Kolari, Muonio, Enontekiö, Haparanda, Övertorneå, Pajala och Kiruna.

Arrangörer är danskonstnärerna Riikka Tolonen ursprungligen från Ylitornio och Anniina Ukkonen ursprungligen från Torneå. 

Mer info på Facebook event https://fb.me/e/17NaLDKvN 

ANMÄLAN: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdibKJ2HpQBEJZ7AapL50rzhWriC5ZnUwYa0hon2H35Ui9NXw/viewform 

Följ oss via instagram @tornionjokilaaksontaiteilijat https://www.instagram.com/tornionjokilaaksontaiteilijat/?hl=fi

Kontakta oss via email tornionjokilaaksontaiteilijat@gmail.com

Finansiärer: Kansan Sivistysrahasto, Tornedalsrådet, Kulturfonden för Sverige och Finland, Finsksvenska gränsälvskommisionen

Samarbetspartner: Ylitornio kommun och Tornedalsteatern

Postat 2 juni, 2023
Teaterledare sökes

Teaterledare sökes

Titel: Teaterledare/konstnärlig resurs Plats: Övertorneå Vi söker en mångfacetterad och engagerad teaterledare med bredd i sitt kunnande inom regi, scenografi, ljud/ljus, skådespeleri och manusskrivande. En människa som har förmåga att lyfta och entusiasmera och...

EATNU-ÄLV-ENU

EATNU-ÄLV-ENU

Det blir sommarteater i Jukkasjärvi! Det började med att projektet Bada i Kultur (Ida-Maria Svonni) tog kontakt med Tornedalsteatern i hopp om att få till en teaterpjäs som passar in när hembygdsmuseet återinvigs. Syftet var att belysa hur människor i de två...

Sök en roll i UMMIKKOS

Sök en roll i UMMIKKOS

Det är sant! Tornedalsteatern ska för första gången göra en egen pjäs tillsammans med Riksteatern. Det är stort! Episkt! Hösten 2025 behöver vi fyra skådespelare till den nyskrivna pjäsen Ummikkos av Camilla Blomqvist och i regi av Lo Kauppi. 2 månader repetition sker...