Tornedalens konstnärsmöte

TORNEDALENS KONSTNÄRSMÖTE samlar ihop alla konstnärer i alla konstformer från båda sidor av Torneälven för första gången i Ylitornio 15-16 juli 2023!

Längtar du efter att känna dig som en del av en större grupp och nätverk med andra artister från området? Söker du andra konstnärer i olika konstgenrer till ditt projekt? Önskar du dig en dag med arbetsglädje? Kom och möt oss!

Vi skapar nya nätverk, samlar ihop framtidens konstnärliga grupper i en framtidsworkhops och skapar Tornedalens konstnärsbank. Det blir också god mat, bastu och samkväm!

Målgruppen är konstnärer som har en stark koppling till Tornedalen, på båda sidor av Torneälven. Det betyder att man bor i området, jobbar med konst inom området eller har vuxit upp där, så att det finns ett intresse av att jobba inom konst i Tornedalen. Området är Meänmaa, som betyder följande kommuner: Tornio, Ylitornio, Pello, Kolari, Muonio, Enontekiö, Haparanda, Övertorneå, Pajala och Kiruna.

Arrangörer är danskonstnärerna Riikka Tolonen ursprungligen från Ylitornio och Anniina Ukkonen ursprungligen från Torneå. 

Mer info på Facebook event https://fb.me/e/17NaLDKvN 

ANMÄLAN: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdibKJ2HpQBEJZ7AapL50rzhWriC5ZnUwYa0hon2H35Ui9NXw/viewform 

Följ oss via instagram @tornionjokilaaksontaiteilijat https://www.instagram.com/tornionjokilaaksontaiteilijat/?hl=fi

Kontakta oss via email tornionjokilaaksontaiteilijat@gmail.com

Finansiärer: Kansan Sivistysrahasto, Tornedalsrådet, Kulturfonden för Sverige och Finland, Finsksvenska gränsälvskommisionen

Samarbetspartner: Ylitornio kommun och Tornedalsteatern

Postat 2 juni, 2023
Skicka in din berättelse

Skicka in din berättelse

Tornedalsteatern samlar minnen och anekdoter till ett intressant samarbete med Riksteatern. Din berättelse kommer att inspirera regissören och kan bli en del av föreställningen eller den tillhörande utställningen. Pjäsens arbetsnamn är UMMIKKOS och handlar om de...

2 årsmöten

2 årsmöten

Måndag 18 mars kl 18 samt Måndag 15 april kl 18 Årsmötet är digitalt via Teams. Anmäl dig till info@tornedalsteatern.se för att få alla möteshandlingar och möteslänken. Vi bjuder in till två årsmöten för att vi tycker att det är dags att revidera stadgarna. De behöver...

Vanhat laulut – Gamla sånger

Vanhat laulut – Gamla sånger

Vanhat laulut är en föreställning där två sagor inspirerade av Kalevalas sånger berättas av en amatörteaterensemble kring en sprakande brasa. Sagorna berättas med mystik, med humor och i direktkontakt med barnen. Enkel rekvisita och scenografi som uppmuntrar fantasin;...