Skicka in din berättelse

Tornedalsteatern samlar minnen och anekdoter till ett intressant samarbete med Riksteatern. Din berättelse kommer att inspirera regissören och kan bli en del av föreställningen eller den tillhörande utställningen. Pjäsens arbetsnamn är UMMIKKOS och handlar om de tornedalingar, kväner och lantalaiset som inte fick lära sig meänkieli. Vi ser fram emot hösten 2025 då föreställningen ska ut på Sverigeturné.

Skicka in en film där du berättar. Helst på meänkieli!
Hauska, ikävä, kumma eli tärkeä. Roligt, sorgligt, konstigt eller viktigt. Om älgjakten, bröllopet, jobbet eller potatislandet…
Sie päättät! Du bestämmer!

Ei se tartte olla aivan totta… Det är okej att skarva lite…
Potatislandet var torrt som i Saharas öken. Alla ungar fick vattkoppor stora som pingisbollar. Han gick fem mil barfota för att fria till kärestan. Ja ni fattar, så som det brukar låta när berättelserna har vandrat genom generationer.

Om det känns knepigt. Be nån om hjälp. Barnbarnet, samariten eller kompisen kanske kan sköta det tekniska.
Filmen får vara max 5 minuter lång.

LADDA UPP DIN FILM HÄR!

Nu kör vi! Kyllä se kannatte!

Har du frågor? Kontakta producent Mia Fors, mia@tornedalsteatern.se eller 0978-10299

Postat 26 mars, 2024
2 årsmöten

2 årsmöten

Måndag 18 mars kl 18 samt Måndag 15 april kl 18 Årsmötet är digitalt via Teams. Anmäl dig till info@tornedalsteatern.se för att få alla möteshandlingar och möteslänken. Vi bjuder in till två årsmöten för att vi tycker att det är dags att revidera stadgarna. De behöver...

Vanhat laulut – Gamla sånger

Vanhat laulut – Gamla sånger

Vanhat laulut är en föreställning där två sagor inspirerade av Kalevalas sånger berättas av en amatörteaterensemble kring en sprakande brasa. Sagorna berättas med mystik, med humor och i direktkontakt med barnen. Enkel rekvisita och scenografi som uppmuntrar fantasin;...

Sommarteater i Karungi

Sommarteater i Karungi

Sakarigården är verkligen en fantastisk byggnad som bär på många intressanta historier. Under våren och sommaren 2024 kommer Sakarigården återigen fyllas av liv. Det blir en stor sommarteater om "emigranterna" som sökte lyckan i Amerika och sedan återvände till...