Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Berättarföreställning på meänkieli – Pajala

12 May, 2023 @ 19:00 - 21:00

Välkommen till en föreställning med historier ur verkliga livet, berättade på meänkieli! På Storydox berättarföreställning får du höra vanliga människors ovanliga berättelser, framförda live på scen av personerna själva.

Hör berättelser om heta bränder i iskall kyla, om farliga stenbumlingar och dådkraftiga barn, om ett spontant gitarrköp som välter framtidsplanerna på ända, om en krossad bildröm och om oväntad försoning – och hör om kärleken till meänkielin.
Varje person på scen har blivit coachad av professionella berättare och sceneventet händer bara en enda gång.

Medverkande på scen:
Göran Wiippa Lahti
Inga-Britt Uusitalo
Lena Elsasdotter Niska
Maria Granström
Maria Vanhapiha Bergström

FRI ENTRÉ!

Storydox är Sveriges dokumentära berättarscen med podcast. Här kan du lyssna på självupplevda historier och till röster som sällan hörs. Sedan starten 2015 har Storydox gett plats åt mängder av berättelser på flera språk – meänkieli, svenska, engelska, finska, arabiska, romani chib, samiska och jiddisch. 

Hör fler berättelser på nationella minoritetsspråk på URPlay: https://urplay.se/serie/224273-min-berattelse-pa-meankieli

Storydox görs av berättarkompaniet Fabula Storytelling och Munck Studios. Läs mer och ta del av fler berättelser på storydox.se

Details

Date:
12 May, 2023
Time:
19:00 - 21:00

Organizer

Tornedalsteatern