Deprecated: Required parameter $_item_id follows optional parameter $_api_url in /customers/5/5/7/tornedalsteatern.se/httpd.www/wp-content/plugins/smart-post-show-pro/includes/class-smart-post-show-pro-license.php on line 50 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/5/5/7/tornedalsteatern.se/httpd.www/wp-content/plugins/smart-post-show-pro/includes/class-smart-post-show-pro-license.php:50) in /customers/5/5/7/tornedalsteatern.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 710 Hasse ja Helmi 3: Salaisuus-Hemligheten - Tornedalsteatern / Tornionlaaksonteatteri

Hasse ja Helmi 3: Salaisuus-Hemligheten

Hasse och Helmi är tillbaka med en tredje meänkielilektion. Denna gång blir det mer musik och show och många känslosamma ord dyker upp efter att hemligheten avslöjas.

Helmi är som vanligt öppen för nya tankesätt medan Hasse är formell och vill ha ordning och reda omkring sig. Hasse gillar gamla saker medan Helmi vill ha senaste nytt. Det blir en föreställning med mycket sång och musik där publiken på ett lekfullt sätt får lära sig flera nya ord på meänkieli.

Inför skolföreställningarna kommer lärarna att få ta del av ett lärarmaterial där de uppmanas att öva på vissa ord och titta på Hasse och Helmis musikvideo tillsammans med barnen.

Tornedalsteatern vill revitalisera minoritetsspråket meänkieli och satsar på att etablera Hasse och Helmi som två intressanta karaktärer som kommer att återkomma med fler äventyr.
I höstas spelades det in tre filmer i samarbete med UR. Det blir spännande att se dem på UR Play nu i vår!

 

Turnéplan

Premiär 1 april i Pajala. Följt av en Norrbottensturné med fokus på lågstadieelever. Föreställningen passar även som familjeföreställning!

Måndag 4 april har vi en offentlig föreställning i Pajala. Läs mer om evenemanget.

Medverkande

Skådespelare: Klara Pasma och Anton Hennix Raukola
Manus/regi: Lena Engqvist Forslund
Musik: Erling Fredriksson
Kostym: Birgitta Rasmusson
Teknik: Nikolai Äystö
Översättning: Anton Hennix Raukola
Film: Sanna Kalla
Foto: Lotta Nyberg
Producent: Mia Fors

Fakta

Målgrupp:  Elever i lågstadiet. Föreställningen passar även som offentlig familjeföreställning.

Scenspråk:  Både meänkieli och svenska

Turnéperiod:  April 2022

Speltid:  1 akt, ca 40 min

Förslag på tider för skolföreställning:  kl 9:30 och 12:30

Publikantal:  max 60 personer

Scenyta:  6 m bred och 4 m djup

Lokal:  Spelas i gymnastiksal eller annan sal med scen och publikplatser. Föreställningen gynnas av att publiken kan sitta nära.

Publikplatser:  Gärna olika nivåer (t.ex. madrasser, bänkar, stolar, plintar)

Takhöjd:  Minst 3 m

Mörkläggning:  Önskvärt

Elkrav:  16A. Trefasuttag.

Loger:  Helst två.

Antal i turnésällskapet:  Tre personer.

Bygg + rivningstid:  3 h + 1,5 h

Bygg och bärhjälp:  1 person från mottagarens organisation behöver ta emot ensemblen och visa hur lokalerna fungerar och agera bärhjälp.

Ljud- och ljusteknik:  Tornedalsteatern använder egen utrustning

 

Har du frågor? Kontakta producent Mia Fors, 0978-102 99 eller mia@tornedalsteatern.se

Fler föreställningar som kanske intresserar dig

PIHLAJA – Rönnen

PIHLAJA – Rönnen

PIHLAJA handlar om Tornedalens årstidsväxlingar, olika väder och naturen i barnens närhet. Det blir också en del känslor genom djurens och naturens livscykler. En lugn men ändå lekfull och interaktiv föreställning med stort fokus på meänkieli. Målet är att fler...

Kollontay. Bombregn över Pajala

Kollontay. Bombregn över Pajala

Upplev Pajalabornas berättelser om det otäcka bombanfallet år 1940 och följ Aleksandra Kollontays kamp för att minimera krigets skador. En stark och ovanlig kvinna som inspirerar än idag! Aleksandra Kollontay (född 1872) var en feministisk politiker och författare....

Pohjonen-Davvi-Nord

Pohjonen-Davvi-Nord

Hur är POHJONEN? Vem bestämmer vad DAVVI är? Och var är NORD? Genom personliga anekdoter, bad i nordliga ord, en forskningsexpedition från 1736 och lite disco undersöker Pohjonen-Davvi-Nord (une expérience magnifique) idén om att de nordliga landskapen i hög grad...