Den Lycklige Laxen

Äntligen blir det sommarteater vid Torneälvens strand i Pajala. I början av juli 2022 spelas återigen publiksuccén från år 1999 och 2000 ”Den Lycklige Laxen”. En musikal om Pajalas historia från 1600-tal till nutid.

Regiuppdraget axlas av allas vår teaterpappa Bror Astermo och musikalisk ledare är Erling Fredriksson.

I samarbete med Pajala kommun kommer Tornedalsteatern även att driva ett konstprojekt kopplat till musikalproduktionen. Konstintresserade i Pajala kommun skapar konstverk och installationer i anslutning till ”Laxen-platsen”. Arbetet kommer att genomföras i olika workshops under ledning av konstnären Sofia Waara.

Tack till Kaunis Iron, Tornedalens Folkhögskola och Finsk-Svenska Gränsälvskommissionen för ekonomiskt stöd

Har du frågor? Ring producent Mia Fors på 0978-10299 eller mejla mia@tornedalsteatern.se

Turnéplan

Lördag 2 juli kl 18 – Premiär
Söndag 3 juli kl 14
Söndag 3 juli kl 18
Tisdag 5 juli kl 18
Onsdag 6 juli kl 18
Torsdag 7 juli kl 14
Torsdag 7 juli kl 18

Köp din biljett via www.tickster.se eller 0978-10299.

Tips! Om du är PRO-medlem i Seskarö, Haparanda, Karungi, Hedenäset eller Övertorneå. De ordnar dagstur till Pajala med bussresa, middag och teaterbiljett tisdag den 5 juli.

Medverkande

26 glada amatörskådespelare samt 4 professionella musiker under ledning av Bror Astermo och Erling Fredriksson.

Fakta

Två akter: ca 2,5 timma totalt
Fikaförsäljning i pausen
Utomhus vid Torneälvens strand i centrala Pajala

Parkering på gator och allmänna parkeringar. Vägarna närmast entrén (vid korsningen Kengisgatan-Strandvägen) spärras av under föreställning.

Fler föreställningar som kanske intresserar dig

KÖÖKI SHOW

KÖÖKI SHOW

Köket är hemmets hjärta och en skådeplats för vardagens drama och komedi. Ibland blir det rena rama cirkusen. I Kööki Show blandas skratt, allvar och musik. Igenkänningsfaktorn är hög och stämningen är hemtrevlig. Den här showen är 2024 års professionella produktion...

Fullt ös med Hasse ja Helmi

Fullt ös med Hasse ja Helmi

Hasse och Helmi är tillbaka! En slags "Best of Hasse ja Helmi" med låtar från de tre "lektionerna" som flera barn i Norrbotten har fått ta del av. Denna gång blir det show på riktigt. Tack vare ett fint samarbete med Norrbottensmusiken har Hasse ja Helmi tre musiker...

Sista båten

Sista båten

Efter många år träffas tre medelålders väninnor i skärgården. Till att börja med är allting frid och fröjd men under tryck gör det förflutna sig påmint och hotar att spränga deras "vänskap".