Poddteater

Projektet är ett samarbete mellan Tornedalsteatern, Teater16, Riksteatern Barn & Unga, Riksteatern Norrbotten och Pajala Unga Riksteaterförening. Teater16 med bas i Ljungby i Kronobergs län, har efter beviljat stöd på 5,5 miljoner från allmänna arvsfonden initierat ett samarbete med Tornedalsteatern kring skapandet av en metod för att arbeta med poddteater, av och med unga. Med detta projekt vill vi nå ut till en bredare målgrupp med unga kulturutövare. Projektet vänder sig särskilt till dom som vanligtvis inte kan eller vill delta i olika gruppaktiviteter. Syftet är att utveckla arbetsmetoder som överbygger olika hinder för deltagande och gör att fler känner sig inkluderade i vår verksamhet.

En viktig målsättning för Tornedalsteaterns del i projektet är att synliggöra den tornedalska identiteten, vårt språk och vår kultur. Under hösten 2020 genomfördes 2 workshophelger i Pajala där ungdomar lärde sig tekniken kring radioteater men även skapade berättelser med anknytning till Tornedalen. Konceptet ska utvecklas under 2021 till ett användbart verktyg i teaterarbetet med ungdomar.

Om du har frågor så kan du mejla till vår projektledare Gudrun Skogsberg, gudrun(at)tornedalsteatern.se

Tack till Region Norrbotten som stöttat projektets verksamhet i Norrbottens län.

Postat 29 april, 2021
Teaterledare sökes

Teaterledare sökes

Titel: Teaterledare/konstnärlig resurs Plats: Övertorneå Vi söker en mångfacetterad och engagerad teaterledare med bredd i sitt kunnande inom regi, scenografi, ljud/ljus, skådespeleri och manusskrivande. En människa som har förmåga att lyfta och entusiasmera och...

Revy i Pajala

Revy i Pajala

I januari 2024 blir det återigen revy i Pajala. Revy är något som Pajalas amatörskådisar och publik har saknat ända sedan 2014. Tio år sedan sist! Nu är det dags igen! Dörren är öppen! Vill du vara med och skapa en revy om händelserna i Pajala? Antingen hoppar du med...

Språkläger – Kielipesä

Språkläger – Kielipesä

Meänkieli språkläger för alla! För dig som vill vara i en omgivning där språket hörs. Där du får prova på ord och fraser, ramsor och sånger, lyssna och prata. Där du får leka och göra kreativa aktiviteter, och hela tiden bada i språket. För dig som kan lite meänkieli,...