Poddteater

Projektet är ett samarbete mellan Tornedalsteatern, Teater16, Riksteatern Barn & Unga, Riksteatern Norrbotten och Pajala Unga Riksteaterförening. Teater16 med bas i Ljungby i Kronobergs län, har efter beviljat stöd på 5,5 miljoner från allmänna arvsfonden initierat ett samarbete med Tornedalsteatern kring skapandet av en metod för att arbeta med poddteater, av och med unga. Med detta projekt vill vi nå ut till en bredare målgrupp med unga kulturutövare. Projektet vänder sig särskilt till dom som vanligtvis inte kan eller vill delta i olika gruppaktiviteter. Syftet är att utveckla arbetsmetoder som överbygger olika hinder för deltagande och gör att fler känner sig inkluderade i vår verksamhet.

En viktig målsättning för Tornedalsteaterns del i projektet är att synliggöra den tornedalska identiteten, vårt språk och vår kultur. Under hösten 2020 genomfördes 2 workshophelger i Pajala där ungdomar lärde sig tekniken kring radioteater men även skapade berättelser med anknytning till Tornedalen. Konceptet ska utvecklas under 2021 till ett användbart verktyg i teaterarbetet med ungdomar.

Om du har frågor så kan du mejla till vår projektledare Gudrun Skogsberg, gudrun(at)tornedalsteatern.se

Postat 29 april, 2021
Språkläger 13-15 aug

Språkläger 13-15 aug

Meänkieli språkläger för alla! För dig som vill vara i en omgivning där språket hörs. Där du får prova på ord och fraser, ramsor och sånger, lyssna och prata. Där du får leka och göra kreativa aktiviteter, och hela tiden bada i språket. För dig som kan lite meänkieli,...

Mun kultani

Mun kultani

I Storslett i Nordnorge finns en kvänsk teaterförening som flera år i rad har spelat den flerspråkiga teaterföreställningen ”Mun kultani”. Erling Fredriksson har sedan tidigare varit engagerad som musiker och kapellmästare. År 2019 var Tornedalsteaterns Nellie...

Meänkieli oon teän kieli

Meänkieli oon teän kieli

Projektet "Meänkieli oon teän kieli" startade i september 2019 som ett samarbete mellan Tornedalsteatern och studieförbundet Sensus i Kalmar. Syftet var att teaterledaren Nellie Skogsberg ville öka intresset för den Tornedalska kulturen hos sina teaterungdomar i...