Poddteater

Projektet är ett samarbete mellan Tornedalsteatern, Teater16, Riksteatern Barn & Unga, Riksteatern Norrbotten och Pajala Unga Riksteaterförening. Teater16 med bas i Ljungby i Kronobergs län, har efter beviljat stöd på 5,5 miljoner från allmänna arvsfonden initierat ett samarbete med Tornedalsteatern kring skapandet av en metod för att arbeta med poddteater, av och med unga. Med detta projekt vill vi nå ut till en bredare målgrupp med unga kulturutövare. Projektet vänder sig särskilt till dom som vanligtvis inte kan eller vill delta i olika gruppaktiviteter. Syftet är att utveckla arbetsmetoder som överbygger olika hinder för deltagande och gör att fler känner sig inkluderade i vår verksamhet.

En viktig målsättning för Tornedalsteaterns del i projektet är att synliggöra den tornedalska identiteten, vårt språk och vår kultur. Under hösten 2020 genomfördes 2 workshophelger i Pajala där ungdomar lärde sig tekniken kring radioteater men även skapade berättelser med anknytning till Tornedalen. Konceptet ska utvecklas under 2021 till ett användbart verktyg i teaterarbetet med ungdomar.

Om du har frågor så kan du mejla till vår projektledare Gudrun Skogsberg, gudrun(at)tornedalsteatern.se

Tack till Region Norrbotten som stöttat projektets verksamhet i Norrbottens län.

Postat 29 april, 2021
2 årsmöten

2 årsmöten

Måndag 18 mars kl 18 samt Måndag 15 april kl 18 Årsmötet är digitalt via Teams. Anmäl dig till mia@tornedalsteatern.se för att få alla möteshandlingar och möteslänken. Vi bjuder in till två årsmöten för att vi tycker att det är dags att revidera stadgarna. De behöver...

Vanhat laulut – Gamla sånger

Vanhat laulut – Gamla sånger

Vanhat laulut är en föreställning där två sagor inspirerade av Kalevalas sånger berättas av en amatörteaterensemble kring en sprakande brasa. Sagorna berättas med mystik, med humor och i direktkontakt med barnen. Enkel rekvisita och scenografi som uppmuntrar fantasin;...

Sommarteater i Karungi

Sommarteater i Karungi

Sakarigården är verkligen en fantastisk byggnad som bär på många intressanta historier. Under våren och sommaren 2024 kommer Sakarigården återigen fyllas av liv. Det blir en stor sommarteater om "emigranterna" som sökte lyckan i Amerika och sedan återvände till...