Poddteater

Projektet är ett samarbete mellan Tornedalsteatern, Teater16, Riksteatern Barn & Unga, Riksteatern Norrbotten och Pajala Unga Riksteaterförening. Teater16 med bas i Ljungby i Kronobergs län, har efter beviljat stöd på 5,5 miljoner från allmänna arvsfonden initierat ett samarbete med Tornedalsteatern kring skapandet av en metod för att arbeta med poddteater, av och med unga. Med detta projekt vill vi nå ut till en bredare målgrupp med unga kulturutövare. Projektet vänder sig särskilt till dom som vanligtvis inte kan eller vill delta i olika gruppaktiviteter. Syftet är att utveckla arbetsmetoder som överbygger olika hinder för deltagande och gör att fler känner sig inkluderade i vår verksamhet.

En viktig målsättning för Tornedalsteaterns del i projektet är att synliggöra den tornedalska identiteten, vårt språk och vår kultur. Under hösten 2020 genomfördes 2 workshophelger i Pajala där ungdomar lärde sig tekniken kring radioteater men även skapade berättelser med anknytning till Tornedalen. Konceptet ska utvecklas under 2021 till ett användbart verktyg i teaterarbetet med ungdomar.

Om du har frågor så kan du mejla till vår projektledare Gudrun Skogsberg, gudrun(at)tornedalsteatern.se

Tack till Region Norrbotten som stöttat projektets verksamhet i Norrbottens län.

Postat 29 april, 2021
EATNU-ÄLV-ENU

EATNU-ÄLV-ENU

Det blir sommarteater i Jukkasjärvi. Det började med att projektet Bada i Kultur (Ida-Maria Svonni) tog kontakt med Tornedalsteatern i hopp om att få till en teaterpjäs som passar in när hembygdsmuseet återinvigs. Syftet var att belysa hur människor i de två...

Sök en roll i UMMIKKOS

Sök en roll i UMMIKKOS

Det är sant! Tornedalsteatern ska för första gången göra en egen pjäs tillsammans med Riksteatern. Det är stort! Episkt! Hösten 2025 behöver vi fyra skådespelare till den nyskrivna pjäsen Ummikkos av Camilla Blomqvist och i regi av Lo Kauppi. 2 månader repetition sker...

Språkläger – Kielipesä

Språkläger – Kielipesä

Språklägret startar på fredag 16 augusti kl 15 och avslutas på söndag 18 augusti kl 13. Programmet är fyllt av aktiviteter som fiske, teater, snickeri, sång, lekar och så flera goda matstunder. I Suaningis gamla skola ”Svangården” bor vi i sovsalar med 5-10 bäddar. Om...