Podditeatteri

Prujekti oon yhteistyö Tornionlaaksonteatterin, Teater16, Riksteatern Barn & Unga, Riksteatern Norrbotten ja Pajala Unga Riksteaterföreninkin välilä. Teater16 jokka huseeraa Ljungbyyssä Koronobergin läänissä oon siittä saakka ko Allmänna Arvsfonden myönsi heile 5.5 miljuunan tuen, initieeranu yhteistyön Tornionlaaksonteatterin kans freistaen kehittää keinon kuinka nuoret vois tehhä podditeatteria ittele ja muile nuorile. Tämän prujektin kautta met halvama ulettua laajemalle kohteryhmäle nuoritten kulttuuriharrastajien kesken. Prujekti käänty varsinaisesti niile jokka ei tavalisesti halva tai ei voi osalistua erhiin ryhmäaktiviteethiin. Meininki oon ette kehittää työkeinoja jokka poistaa erinlaisa osalistumisen esteitä niin ette useampi tuntee ette het oon osa meän toiminassa.

Yks tärkeä päämäärä tässä prujektissa Tornionlaaksoteatterin kohalta oon ette nostaa esile tornionlaaksolaista itenttiteettiä, meän kieltä ja meän kulttuuria.

Syksylä 2020 tehtiin 2 työpajahäliä Pajalassa missä nuoret opit raatiuteatterhiin kuuluvaa tekniikkaa ja sait kans keksiä tarinoita joila oli yhteys Tornionlaakshoon. Konseptia kehitethään vuoen 2021 aikana käyttökelpoiseksi työkaluksi teatterityössä nuoritten kans.

Jos sulla oon kysymyksiä niin sie voit meilata meän prujektijohtajalle, Gudrun Skogsberg, gudrun(at)tornedalsteatern.se

Postat 29 April, 2021
Kielipesä 13-15 elokuuta

Kielipesä 13-15 elokuuta

Meänkieli kielipesä kaikile! Sulle joka halvaat olla myötä missä kieli kuuluu. Missä saat pruuata sanoja ja fraasia, loruja ja lauluja, kuunella ja laulaa. Missä saat leikkiä ja tehhä muita kreeatiiviä aktiviteettiä ja koko aijan paatata kielessä. Sulle joka ossaat...

Mun kultani

Mun kultani

Hansikentälä (Storslett) Pohjoisnorjassa sijaitsee kvänin teatteriföreninki jokka monta vuotta peräkhäin oon näytelheet monikielisen teatterinäytelmän ”Mun kultani”. Erling Fredriksson oon jo ennesthään ollut myötä muusikkona ja kapellimestarina. Vuonna 2019...

Meänkieli oon teän kieli

Meänkieli oon teän kieli

Prujekti ”Meänkieli oon teän kieli” startathiin septemperissä 2019 yhteistyönnä Tornionlaaksonteatterin ja Studieförbundet Sensus i Kalmarin välilä. Takotus oli ette teatterijohtaja Gudrun Skogsberg halusi nostaa kiinostusta kohti Tornionlaakson kultuuria hänen...