Vanhat laulut

Vanhat laulut oon esitys jossako kaks satua inspireeratut Kalevalan lauluista, kerrothaan amatööriryhmältä prätisevän valkean ympäri. Lapsile kerrothaan satuja suorassa kontaktissa satuja mystiikala ja huumorilla. Enkkeltti rekvisiitta ja senukrafii joka innostuttaa fanttasiita; filtti saattaa olla muuttua taihvaaksi, vastasynnytetyksi lapseksi elikkä vaaroiksi ja kumpuloiksi. Yhelä kertojalla oon vastuu pääkertomuksesta, meänkielelä, samala ko ryhmä näyttellee ja komenteeraa ja selvittää niin meänkeilelä, ruottiksi ja suomeksi. Esitystä mennee näyttää eri pelipaikoissa, mutta parriiten ulkona ympäri elävän valkean jonka ympäri kaikin saattavat kokkointua. Sillä mallin saapii tunnelman ette kertoa satuja lääkerivalkean ympäri, niinku met olema tehneet tuhansia vuosia.

Näytelmä oon noin 25 min pitkä. Pane oorninkhiin vaatheeseen.

Maanys: Edvin Löfgren
Seenilä: Harry Timander, Rainer Timander, Hillevi Rantatalo och Gry Lindblom Rosling.
Afissikuva: Booby Rösehag
Käännös: Anton Hennix Raukola

Näytelmät plaanissa

Tuorestai 25 jan klo 9 ja 10
Stadshustorget, Kiirunassa

Lauantai 27 jan klo 14
Vassaratorget, Jellivaarassa

Lauantai 24 fep klo 11:30 ja 13:30
Soltorget, Pajalassa

Teatteriprojekti Vanhat Laulut tehhään yhtheistyössä Kirunan Amatööriteatteriföreninkin kansa ja sitä tukevat Instityytti Kielile ja Kansanmuistoile, Kirunan kunta, Jällivaaran kunta ja Pajalan kunta.

Postat 19 January, 2024
Meän aika oon nyt

Meän aika oon nyt

Kuulkaapas kaikki Tornionlaaksolaiset, kväänit ja lantalaiset! Marraskuun 15 päivä Tottuus- ja sovintokomisuuni tornionlaaksolaisile, kväänile ja lantalaisile jättää heän loppumietinön kulttuuriministerille Parisa Liljestrandile Pajalassa. Sen yhtheyessä...

Revyy Pajalassa

Revyy Pajalassa

Janyaarissa 2024 oon taasen revyy Pajalassa. Revyy oon jotaki mitä Pajalan harrastajanäytteliät ja ylheisö oon kaivanheet vuoesta 2014 asti. Kymmenen vuotta sitten viimeksi! Nyt oon taas aika siihen uuesthaan ja met toivoma ette sekä näytteliät ette ylheisö oon...

Kielipesä 11-13 elokuuta

Kielipesä 11-13 elokuuta

Meänkieli kielipesä kaikile! Sulle joka halvaat olla myötä missä kieli kuuluu. Missä saat pruuata sanoja ja fraasia, loruja ja lauluja, kuunella ja laulaa. Missä saat leikkiä ja tehhä muita kreeatiiviä aktiviteettiä ja koko aijan paatata kielessä. Sulle joka ossaat...