Mun kultani

I Storslett i Nordnorge finns en kvänsk teaterförening som flera år i rad har spelat den flerspråkiga teaterföreställningen ”Mun kultani”. Erling Fredriksson har sedan tidigare varit engagerad som musiker och kapellmästare. År 2019 var Tornedalsteaterns Nellie Skogsberg regissör för Kyläpeli som innefattar flera små föreställningar längs Reisadalen och avslutas med utomhusföreställningen Mun Kultani. Det är en stor ensemble med musiker och skådespelare från Reisadalen med förstärkning från Norrbotten. Både barn och vuxna, amatörer och frilansare engageras i föreställningarna. År 2020 ställdes Kyläpeli in på grund av pandemin. Inför 2021 har Nellie Skogsberg omarbetat manuset och förhoppningen är att hen ska kunna regissera under sommaren 2021. Det är så klart ännu ovisst med tanke på pandemin.
Kvääniteatteri håller på att bildas som en egen teater i Storslett. Erling Fredriksson är med som konstnärligt råd i uppstarten av den norska motsvarigheten till Tornedalsteatern. Vi hoppas så klart på fler samarbeten framöver.

Postat 1 maj, 2021
Teaterledare sökes

Teaterledare sökes

Titel: Teaterledare/konstnärlig resurs Plats: Övertorneå Vi söker en mångfacetterad och engagerad teaterledare med bredd i sitt kunnande inom regi, scenografi, ljud/ljus, skådespeleri och manusskrivande. En människa som har förmåga att lyfta och entusiasmera och...

Revy i Pajala

Revy i Pajala

I januari 2024 blir det återigen revy i Pajala. Revy är något som Pajalas amatörskådisar och publik har saknat ända sedan 2014. Tio år sedan sist! Nu är det dags igen! Dörren är öppen! Vill du vara med och skapa en revy om händelserna i Pajala? Antingen hoppar du med...

Språkläger – Kielipesä

Språkläger – Kielipesä

Meänkieli språkläger för alla! För dig som vill vara i en omgivning där språket hörs. Där du får prova på ord och fraser, ramsor och sånger, lyssna och prata. Där du får leka och göra kreativa aktiviteter, och hela tiden bada i språket. För dig som kan lite meänkieli,...