Mun kultani

I Storslett i Nordnorge finns en kvänsk teaterförening som flera år i rad har spelat den flerspråkiga teaterföreställningen ”Mun kultani”. Erling Fredriksson har sedan tidigare varit engagerad som musiker och kapellmästare. År 2019 var Tornedalsteaterns Nellie Skogsberg regissör för Kyläpeli som innefattar flera små föreställningar längs Reisadalen och avslutas med utomhusföreställningen Mun Kultani. Det är en stor ensemble med musiker och skådespelare från Reisadalen med förstärkning från Norrbotten. Både barn och vuxna, amatörer och frilansare engageras i föreställningarna. År 2020 ställdes Kyläpeli in på grund av pandemin. Inför 2021 har Nellie Skogsberg omarbetat manuset och förhoppningen är att hen ska kunna regissera under sommaren 2021. Det är så klart ännu ovisst med tanke på pandemin.
Kvääniteatteri håller på att bildas som en egen teater i Storslett. Erling Fredriksson är med som konstnärligt råd i uppstarten av den norska motsvarigheten till Tornedalsteatern. Vi hoppas så klart på fler samarbeten framöver.

Postat 1 maj, 2021
Nominera till vår styrelse

Nominera till vår styrelse

I slutet av mars är det dags för Tornedalsteaterns årsmöte. Vi i valberedningen vill påminna medlemmarna att nominera ledamöter till de olika posterna. Du behöver ej kontakta den som Du vill nominera - vi kan ta den kontakten – men skriv gärna några ord om varför Du...

Språkläger 12-14 aug

Språkläger 12-14 aug

Meänkieli språkläger för alla! För dig som vill vara i en omgivning där språket hörs. Där du får prova på ord och fraser, ramsor och sånger, lyssna och prata. Där du får leka och göra kreativa aktiviteter, och hela tiden bada i språket. För dig som kan lite meänkieli,...

Unga ambassadörer

Unga ambassadörer

Syftet med projektet "Unga ambassadörer" är att öka intresset för den Tornedalska kulturen hos teaterungdomar. Teaterledaren Gudrun Skogsberg vill visa att språket och kulturen är både spännande och vackert och att det kan vara intressant för vem som helst att ta del...