Mun kultani

I Storslett i Nordnorge finns en kvänsk teaterförening som flera år i rad har spelat den flerspråkiga teaterföreställningen ”Mun kultani”. Erling Fredriksson har sedan tidigare varit engagerad som musiker och kapellmästare. År 2019 var Tornedalsteaterns Nellie Skogsberg regissör för Kyläpeli som innefattar flera små föreställningar längs Reisadalen och avslutas med utomhusföreställningen Mun Kultani. Det är en stor ensemble med musiker och skådespelare från Reisadalen med förstärkning från Norrbotten. Både barn och vuxna, amatörer och frilansare engageras i föreställningarna. År 2020 ställdes Kyläpeli in på grund av pandemin. Inför 2021 har Nellie Skogsberg omarbetat manuset och förhoppningen är att hen ska kunna regissera under sommaren 2021. Det är så klart ännu ovisst med tanke på pandemin.
Kvääniteatteri håller på att bildas som en egen teater i Storslett. Erling Fredriksson är med som konstnärligt råd i uppstarten av den norska motsvarigheten till Tornedalsteatern. Vi hoppas så klart på fler samarbeten framöver.

Postat 1 maj, 2021
EATNU-ÄLV-ENU

EATNU-ÄLV-ENU

Det blir sommarteater i Jukkasjärvi. Det började med att projektet Bada i Kultur (Ida-Maria Svonni) tog kontakt med Tornedalsteatern i hopp om att få till en teaterpjäs som passar in när hembygdsmuseet återinvigs. Syftet var att belysa hur människor i de två...

Sök en roll i UMMIKKOS

Sök en roll i UMMIKKOS

Det är sant! Tornedalsteatern ska för första gången göra en egen pjäs tillsammans med Riksteatern. Det är stort! Episkt! Hösten 2025 behöver vi fyra skådespelare till den nyskrivna pjäsen Ummikkos av Camilla Blomqvist och i regi av Lo Kauppi. 2 månader repetition sker...

Språkläger – Kielipesä

Språkläger – Kielipesä

Språklägret startar på fredag 16 augusti kl 15 och avslutas på söndag 18 augusti kl 13. Programmet är fyllt av aktiviteter som fiske, teater, snickeri, sång, lekar och så flera goda matstunder. I Suaningis gamla skola ”Svangården” bor vi i sovsalar med 5-10 bäddar. Om...