Mun kultani

Hansikentälä (Storslett) Pohjoisnorjassa sijaitsee kvänin teatteriföreninki jokka monta vuotta peräkhäin oon näytelheet monikielisen teatterinäytelmän ”Mun kultani”. Erling Fredriksson oon jo ennesthään ollut myötä muusikkona ja kapellimestarina. Vuonna 2019 Tornionlaakson teatteri Gudrun Skogsberg oli ohjajana Kyläpelissä joka perustuu monhiin pienhiin näytelmhiin pitkin Reisalaaksoa ja päätty ulkonäytelmälä ”Mun Kultani” kans. Se oon iso ryhmä sisältäen muusikoita ja näytteliöitä Reisalaaksosta ja vahvistuksia Norrbottenista. Sekä lapsia ette raavhaita, amatööriä ja friilansaria liitethään näytelmhiin. Vuonna 2020 näytelmä peruthiin pantemian takia. Vuotta 2021 varten Gudrun Skogsberg oon muokkailu käsikirjotusta ja toive oon ette hän saattais resiseerata kesälä 2021. Se oon tietenki vielä epäselvää riippuen pantemiista.

Kvääniteatteri oon perustamassa oman teaatterin Hansikentäle. Erling Fredriksson oon alussa myötä taitheelisena raatina ko Norja saapi Tornionlaakson teatteria vastaavaan teatterin. Met toivoma tietenki ette tullee lissää yhteistöitä tulevaisuuessa.

Postat 1 May, 2021
Kielipesä 13-15 elokuuta

Kielipesä 13-15 elokuuta

Meänkieli kielipesä kaikile! Sulle joka halvaat olla myötä missä kieli kuuluu. Missä saat pruuata sanoja ja fraasia, loruja ja lauluja, kuunella ja laulaa. Missä saat leikkiä ja tehhä muita kreeatiiviä aktiviteettiä ja koko aijan paatata kielessä. Sulle joka ossaat...

Meänkieli oon teän kieli

Meänkieli oon teän kieli

Prujekti ”Meänkieli oon teän kieli” startathiin septemperissä 2019 yhteistyönnä Tornionlaaksonteatterin ja Studieförbundet Sensus i Kalmarin välilä. Takotus oli ette teatterijohtaja Gudrun Skogsberg halusi nostaa kiinostusta kohti Tornionlaakson kultuuria hänen...

Podditeatteri

Podditeatteri

Prujekti oon yhteistyö Tornionlaaksonteatterin, Teater16, Riksteatern Barn & Unga, Riksteatern Norrbotten ja Pajala Unga Riksteaterföreninkin välilä. Teater16 jokka huseeraa Ljungbyyssä Koronobergin läänissä oon siittä saakka ko Allmänna Arvsfonden myönsi heile...