Låt oss presentera Anna Åsdell

Ensemblen i ”Alla vägar bort är en omväg hem – Kaikki tiet poijes oon kiertotie kotia” samlas i Pajala den 18 februari för att öva inför en ny turnéomgång. Denna gång är Elina Israelsson upptagen med annat teaterjobb och ersätts av Anna Åsdell. Också hon en stjärna från Giron Sámi Teáhter.

Anna Åsdell är en 33-årig sydsamisk skådespelerska från Lycksele med bred erfarenhet inom teater och scen.

Hon bor i Gällivare med sin sambo, sina två barn och sin hund.

I December kan ni ha hört henne som berättarrösten/berget Sïlpevaerie i Sveriges Radios julkalender Tonje i Glimmerdalen.

Anna har sedan 2008 främst jobbat på Giron Sámi Teáhter och bland annat varit med i föreställningen När vinterns stjärnor lyser här, som var ett samarbete med Norrbottensteatern och Tornedalsteatern, så hon tycker det ska bli jätteroligt att jobba med TOTE igen.

Hon ser väldigt mycket fram emot att få ta över stafettpinnen från Elina Israelsson som Ida i Alla vägar bort är en omväg hem.

Anna Åsdell